23 / 07 / 2024

mastik asfalt nedir

mastik asfalt nedir

Beylikdüzü Belediyesi, ABD ve AB ülkelerinde uzun yıllardır uygulanan mastik asfalt uygulamasını parklar, yürüyüş yolları ve spor sahalarında kullanmaya başladı. Peki mastik asfalt nedir? Mastik asfalt niçin tercih edilir?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yenileme çalışmaları başladı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde asfalt dökme çalışmaları başladı. Köprüye mastik asfalt dökme işlemi başlarken, asfalt çalışması havadan görüntülendi.

Elazığ Karamağara Köprüsü'nde asfaltlama çalışması başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktisadi teşekküllerinden biri olan İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSFALT) Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan 520 metre uzunluğundaki Karamağara Köprüsü'nün mastik asfalt uygulamasını gerçekleştiriyor.

Asfalt katılım bedeli nedir?

Asfalt katılım bedeli, belediyelerin vatandaşlardan aldığı yol harcamalarına katılma payı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Asfalt katılım bedeli nedir? Asfalt katılım bedelinin ne zaman tahsil edilmesi gerekir?

Asfalt katılım payı nedir?

Yeni yol açılması; Mevcut yolların % 40 oranında veya daha fazla genişletilmesi; Kaldırımsız ve bakımsız bulunan yolların kaldırım veya parke kaldırım haline getirilmesi durumunda ödenmesi istenen asfalt katılım payı nedir?

Beylikdüzü'ndeki yürüyüş yollarına mastik asfalt döşeniyor!

Beylikdüzü Belediyesi, ABD ve AB ülkelerinde uzun yıllardır uygulanan mastik asfalt uygulamasını parklar, yürüyüş yolları ve spor sahalarında kullanmaya başladı. Peki mastik asfalt nedir? Mastik asfalt niçin tercih edilir?

Asfalt nedir?

Zemine dökülerek, yol yapımlarında kullanılan asfalt nedir ve çeşitleri nelerdir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Prefabrik konut nedir?

Özellikle bağ evi, yayla evi, yazlık ev, kışlık ev gibi yapılar için kullanılan prefabrik konut nedir, detayları haberimizde...

Kuvvetlendirilmiş şahsi haklar nedir?

Şahsi haklar, sözleşmenin diğer tarafına karşı sürülebilen hakları ifade ediyor. Peki kuvvetlendirilmiş şahsi haklar nedir? İşte yanıtı...

İyiniyet ilkesi nedir?

Türk Medeni Kanunu'nda açıklamasına yer verilen iyiniyet ilkesi nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...a

376. dilekçe nedir?

Vergiden kaynaklanan cezaların azaltılması talebini içeren 376. dilekçe nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hak nedir?

Hukuki bir kavram olan "Hak" neyi ifade ediyor? Gayrimenkul hukuku açısından hak nedir, detayları haberimizde...

İskan nedir, nasıl alınır?

Bir binanın inşaat çalışmaları bittikten sonra bağlı olunan belediyeden iskan alınması gerekiyor. Bu durumda istenen iskan nedir, nasıl alınır? İşte yanıtı..

İskan izni nedir?

Bir yapının içinde yasal olarak oturumun başlayabilmesi için iskan izninin alınması gerekiyor. Peki iskan izni nedir, nasıl alınır? İşte yanıtı...

mastik asfalt nedir Haberi

mastik asfalt nedir

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün mastik asfalt çalışmasındaki ilk örneği olan Turgut Özal Koruluğu, şu an zemin yapısı ile oldukça dayanıklı ve uzun yıllar boyunca bozulmayacak yürüyüş yoluna sahip durumda.


Yurt dışında çok sayıda örneği olan, dayanıklılığı, estetik görünüşü, kaydırmayan yapısı ve hava koşullarına olan uyumluluğu ile artık Beylikdüzü’nde de tercih edilen mastik asfalt; ilk olarak Fransa’nın Başkenti Paris’te kaldırımda, yollarda ise ilk Almanya’da kullanıldı. Doğru uygulamaları ilçeye taşıyan Beylikdüzü Belediyesi ise Turgut Özal Koruluğu’nda yaptığı mastik asfalt ile ilk çalışmasını tamamladı. 


Çevreye ve insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan Mastik asfalt uygulaması ile su geçirmezlik, uygulandıktan sonra hemen kullanıma açılabilme ve dayanıklılık gibi çok önemli özellikleri nedeniyle uzun yıllar boyunca bozulmayan yürüyüş yolları ve spor sahaları Beylikdüzü’ne kazandırılmış olacak. 


Ekrem...