28 / 04 / 2024

Beyoğlu Ağa Camii restorasyonu 3 ay sonra tamamlanıyor!

Beyoğlu Ağa Camii restorasyonu 3 ay sonra tamamlanıyor!

İstanbul'un merkezi noktalarından İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Hüseyin Ağa Camii'nin restorasyon çalışmalannda sona gelindi. Demirören Alışveriş Merkezi inşası sırasında zemini çöken cami yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı...




İstanbul'un merkezi noktalarından İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Hüseyin Ağa Camii'nin restorasyon çalışmalannda sona gelindi. Yanı başındaki Demirören Alışveriş Merkezi'nin (AVM) inşası sırasında zemini çöken ve duvarları zarar gören cami yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Bu hasan gidermek için başlayan restorasyon çalışmalannın kasım avında bitmesi planlanıyor. Camiyle ilgili güçlendirme çalışması yapıldı. Var olan çatlaklara teknik dikişler atıldı. duvarlar paslanmaz gergi sistemiyle güçlendirildi. Çatıda ise paslanmaz kiriş sistemi kullanıldı. Cami içinde yer alan kârgir ayaklara da mantolama ile güçlendirme takviyesi uygulandı. Minare, şerefe altına kadar sökülüp, projeye uygun olarak yeniden inşa edildi. Gezi Parkı olavlan esnasında cami restorasyonunun bir süre sekteye uğradığını belirten yetkililer, restorasyonu kasım avında bitirmeyi amaçladıklannı: 1 ay boyunca çalışılamamasının çalışmayı geciktirdiğini ifade etti.
Camide tüm kaba işler tamamlandı, sadece ince işçilik gerektiren işler kaldı. Çalışmalarda Horasan harcı kullanılıyor, Proje yetkilisi, restorasyon projesine ayrılan para bittiğinde konunun Vakıflar mı yoksa Demirören grubu tarafından mı devam ettirileceği görüşmelerinin de çalışmaları geciktirdiğini kaydetti.

Zaman

Geri Dön