04 / 05 / 2024

Beyoğlu ve Dubrovnik kardeş şehir oluyor!

Beyoğlu ve Dubrovnik kardeş şehir oluyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret eden Dubrovnik Belediye Başkanı Andro Vıahusic, Beyoğlu’nun Dubrovnik ile benzer birçok yanı bulunduğunu söyledi ve kardeş şehir olmak istediklerini açıkladı.



Hırvatistan’ın Dubrovnik şehri ile İstanbul Beyoğlu’nun kardeş şehir olması için çalışmalara başlama kararı alındı.


Dubrovnik Belediye Başkanı Andro Vıahusic ve Hırvatistan  Ankara  Büyükelçisi Drazen Hrastic, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret etti. Dubrovnik Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi arasında kardeşlik görüşmelerinin ilk adımını atan Başkan Andro Vıahusic, Beyoğlu’nu çok beğendiğini, Beyoğlu’nun Dubrovnik ile benzer birçok yanının olduğun ifade ederek Başkan Demircan’ı önümüzdeki aylarda Dubrovnik’te Beyoğlu ile Kardeş Kent anlaşmasını imzalamaya davet etti.


"Bu isimler bizim için çok değerli"


Başkan Andro Vıahusic, Türkiye’de 3 Ahmet’in Hırvatistan ve Dubrovnik için çok önemli olduğunu ifade ederek, ‘’Bunlar Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zagreb Büyükelçisi Ahmet Tuta ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’dır. Bu isimler bizim için çok değerli.” dedi.


Dubrovnik’in küçük bir şehir olmasına rağmen, turizm açısından gelişmiş olduğunu dile getiren Vıahusic, “Gençlik ve turizm alanında çok önemli faaliyetlerimiz var. Bu gün şehrimizin 30 bin yatak kapasitesine sahip. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte Beyoğlu ile iyi ilişkiler kurarak kültür, sanat alanında önemli ortak projelere imza atarız.” dedi.


"Sizleri aramızda görmekten çok mutlu olacağım"


Ziyaretin kendisini çok memnun ettiğini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gerekli yazışmalar ve prosedürler tamamlanır tamamlanmaz kardeşlik anlaşmasını, Dubrovnik veya Beyoğlu’nda imzalamaktan çok mutlu olacağını ifade ederek, “20’ye yakın kardeş şehrimiz var. Önümüzdeki yıl belediye başkanımız ile Beyoğlu’nda bir araya geleceğiz.


Sizleri de İstanbul’da, Beyoğlu’nda, aramızda görmekten çok mutlu olacağım.”dedi.


Beyoğlu hakkında bilgiler veren Başkan Demircan, kültürün sanatın baş şehri olan Beyoğlu’nda, ortak birçok proje yapabileceklerini söyledi. Özellikle Kefken Çevre ve Yaz Kampı ile ilgili Dubrovnik’ten gelecek öğrencileri ağırlayabileceklerini belirterek Demircan şunları ifade etti. “Bizim çok güzel gençlik kampımız var. Buraya öğrenci gönderebilirsiniz, bizde gönderebiliriz. 10 günlük değişim programları uygularız. Bu dönüşümü karşılıklı olarak koordine edebiliriz.” dedi.


Ziyaretlerin ve kardeşliğin sadece turistik gezilerden ibaret olmaması için ekonomik alanda da iş birliği yapabileceklerini belirten Başkan Demircan, “Eğer ticari alanda ön ayak olmamızı isterseniz, bize söyleyeceğiniz alanlarda, Türkiye ve Beyoğlu’ndaki iş adamlarından oluşturacağımız heyetle ile şehrinize gelip iş dallarına göre iş adamlarımızı buluşturup karşılıklı ticaret başlatabiliriz.”dedi.


Beyoğlu Belediyesi


Geri Dön