05 / 05 / 2024

Beyrutta 6. Dünya Su Forumu Komitesi toplandı!

Beyrutta 6. Dünya Su Forumu Komitesi toplandı!

6. Dünya Su Forumu hazırlıkları kapsamında Akdeniz Su Havzaları Komitesi toplantısı Beyrutta düzenlendi. Marmara Belediyeler Birliğini temsilen toplantılara MBB Uluslararası İşbirliği Direktörü Murat Daoudov katıldı



Mart 2012de Fransanın Marsilya şehrinde düzenlenecek olan 6. Dünya Su Forumunun hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, Paris merkezli Akdenizde Ekonomik Gelişim Enstitüsü IPEMEDın öncülüğünde yürütülen Akdeniz Su Havzaları Komitesi projesinin katılımcı kurumları Lübnanın başkenti Beyrutta bir araya geldi. Su yönetimi, enerji verimliliği, ekolojik turizm ve diğer konuların ele alındığı konferansta Fransa ve Arap ülkelerinden uzmanlar katıldı.

BATININ GÜÇ TEKELİ BİTİYOR
Programın son gününde Fransanın eski Dışişleri Bakanı Hubert Vedrine tarafından bir konferans verildi. Arap baharının başlangıcında Avrupanın tamamen hazırlıksız yakalandığını anlatan Vedrine, diktatörlerin bu kadar kısa sürede devrileceğini beklemediklerini söyledi. Özgürlük ve demokrasi talebinin Çine kadar uzandığını da ifade eden Vedrine, Demokratikleşme ve ekonomik kalkınma ile gelecekte Arap dünyasının ağırlığı artacak ve yükselen yeni güçler ile Batının tarihî güç tekeli ortadan kalkacak diye konuştu.


Geri Dön