03 / 05 / 2024

Beyşehir'de 5.9 milyon TL'ye satılık otel ve arsası!

Beyşehir'de 5.9 milyon TL'ye satılık otel ve arsası!

Konya ili, Beyşehir ilçesi, Ağılönü Mahallesi'nde yer alan otel ve arsası niteliğindeki taşınmaz 5 milyon 900 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.



Konya ili, Beyşehir ilçesi, Ağılönü Mahallesi'nde yer alan otel ve arsası niteliğindeki taşınmaz 5 milyon 900 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Konya ili, Beyşehir ilçesi, Ağılönü Mahallesi, Kıllıçlı mevkii 101 ada 4 parsel'de kayıtlı tek katlı karkas bina ve altı katlı betonarme otel ve arsası niteliğindeki taşınmaz. Parsel üzerinde B+5 katlı betonarme otel, tek katlı çelik çatılı düğün salonu, tek katlı yığma ev ve ahşap müştemilatlar bulunmaktadır. İki yola cephelidir. Parsel üzerindeki otelin toplam inşaat alanı 3114 m2'dir. Otel inşaatı 2 yıldızlı olacak şekilde projelendirilmiştir. Parsel üzerindeki düğün ve konferans salonun toplam inşaat alanı 741m2'dir. Yapı betonarme yapılmış olup, çatısı çeliktir ve çatı örtüsü sandviç panellerle yapılmıştır. Parsel üzerinde ruhsatsız tek katlı bir yapı ve ahşap, müştemilatlar bulunmaktadır. Arsa değeri 2.200.770,00TL, Otelin değeri 3.114.000,00TL, Düğün ve konferans salonun değeri 518.700,00TL, ruhsatsız tek katlı yapı ve müştemilatları 66.500,00TL, parselin arsa değeri ve üzerindeki yapıların toplam değeri 5.900.000,00TL'dir.Ülke güvenliği açısından yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerininin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketine satılamaz, sınırlı ayni hak tesis edilemeyeceği şerhi vardır.


Kıymeti : 5.900.000,00 TL 

1. Satış Günü : 18/09/2017 günü 11:00 - 11:05 arası

2. Satış Günü : 13/10/2017 günü 11:00 - 11:05 arası

Satış Yeri: KOMEK Kurs Merkezi- 3.Kat Evsat Mh. Seyit Mahmut Aksın Sk. No:2 Beyşehir-Konya


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Taşınmazın kıymeti yüksek olduğundan satış anında nakit kabul edilmeyecektir. Müdürlüğümüzün aşağıdaki hesabına yatırılması gerekmektedir. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İ.İK'nun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/1 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

Iban No : TR**********************37-Vakıfbank


(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.



Geri Dön