02 / 05 / 2024

Beyşehir'de yeni imar planları hayata geçiriliyor!

Beyşehir'de yeni imar planları hayata geçiriliyor!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in her alanda olduğu gibi artan eğitim yatırımlarıyla da gelişip değiştiğini, büyüme kaydettiğini dile getirdi. 




Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in her alanda gelişip büyüme kaydettiğini açıkladı. Başkan Özaltun, Müftü Mahallesinin 32 derslikli yeni bir ilk ve ortaokul hizmet binasına kavuşacağını söyledi.

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Özaltun, Beyşehir’in Müftü ve Hamidiye mahallesinde artan yeni okul ihtiyacına yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yürüttükleri çalışmaların meyvesini verdiğini belirtti. Özaltun, her iki mahallede eğitim veren Ali Rıza Celeboğlu ve Atatürk İlk ve Ortaokulu’nun fiziki durumlarının mevcut ihtiyaca cevap vermemesi ve bu sebeple ikili eğitim- öğretim yapmak durumunda kalmasından dolayı yaşanan sorunun aşılması için yeni bir okul yapımının gündeme geldiğini söyledi. 

 

Yapılması planlanan okulun her iki mahallenin de ihtiyacına cevap vermesi için gerekli adımların atıldığını ve bu konuda öncelikle yer sorununun aşılması ile ilgili olarak çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak, öncelikle yeni eğitim kurumu ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan yeni imar planına da yeni eğitim, ibadet ve yeşil alanlar ilave edildi. Bu çerçevede, özellikle ikili eğitimin olduğu Müftü ve Hamidiye mahallesindeki okul alanlarının sayısı artırıldı.


Geri Dön