10 / 05 / 2024

Bhutanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Bhutanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Bhutan vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Bhutanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Bhutanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Bhutanlılar Türkiye'den iş yeri alabilir mi?



Bhutanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Bhutan, Güney Asya'da bir ülkedir. Batısında ve güneyinde Hindistan'ın, kuzeyinde Çin'in yer aldığı Bhutan'ın coğrafî konumu 27-30 Kuzey enlemi, 90-30 Doğu boylamı üzerindedir.

 

Ülkenin toplam yüz ölçümü 47,000 km² olup 1,075 km'lik bir kara sınırına sahiptir. Ülkenin sınırlarından 470 km'si Çin ile 605 km'si ise Hindistan'ladır.


Peki Bhutan vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Bhutanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Bhutanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Bhutanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bhutan vatandaşları, Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabilen ülkeler arasında yer alıyor. Bhutanlıların Türkiye'den ev alabilmeleri için bazı belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Türkiye'den ev alacak Bhutan vatandaşlara tapu dairesinde lazım olacak belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Gerekli belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön