03 / 05 / 2024

Biat İnşaat kalitesi ve marka gücüyle sektöre yeni ivme getiriyor!

Biat İnşaat kalitesi ve marka gücüyle sektöre yeni ivme getiriyor!

Firmalarının 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu 4 arkadaş tarafından kurulduğunu belirten Biat inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Enis,"Daha sonra 3 arkadaş olarak yolumuza devam ettik...



Firmalarının 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu 4 arkadaş tarafından kurulduğunu belirten Biat inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Enis,"Daha sonra 3 arkadaş olarak yolumuza devam ettik. 


1987 yılında Biat Möble'yi kurduk. Grup çalışması olarak hem sanayi hem inşaat alanında yolumuza devam ettik. 1993 yılında aluminyum döküm sanayini kurduk. 1997 yılında ise PrecastYapı elemanlarını kurarak, sektörde yeni bir açılımın öncüsü olduk. Biat ismi özel girişimciliğin, başarının ve marka konseptinin ismi olarak dikkat çekmektedir. Biat grubu içinde çalışan bir çok insan, mühendis, yönetici daha sonra kendi işlerini kurarak, iş yaşantılarında başarılarla dolu pencereler açmışlardır" dedi. 


Biat İnşaat olarak hem altyapı, hem üst yapı hem de konut projeleriyle sektörde faaliyet gösterdiklerini, Yol, inşaat ve arıtma tesisi gibi yatırımların inşaatlarını gerçekleştirdiklerini belirten Enis,"1453 tesislerinin de içinde olduğu Topkapı Şehir Parkı'nı çevre düzenlemeleriyle ve kavşak çalışmalarıyla başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun yanında istanbul Büyükşehir Katı Atık Kompostlaştırma Tesisisini de biz gerçekleştirdik. Bu tesis de, ilk tesislerden olma özelliğini taşımaktadır.  Ankara  Esenboğa Havayolu üzerinde 16 km'lik güzergah üzerinde 16 kavşağı üst yaya geçitleriyle birlikte 3 ay gibi kısa bir süre içinde gerçekleştirebilmenin de onuru bize aittir.  TOKİ  ve KİPTAŞ'ın 10 bini aşkın konut işini yerine getirdik. Prefabrikte ise Muratlı'da kurduğumuz fabrika Endüstriyel Yapı Elemanları üretiminde, prefabrik katlı otoparkların inşasında, Sanat yapılarında ise Viyadüklerde kullanılan öngermeli ve öngermesiz kapı kirişlerinin üretimini gerçekleştirmektedir. 


Bu noktada gerçekten İstanbul ve çevresinde söz sahibi bir firma olduk. Kalitemizle, kalite konseptimizle ve marka gücümüzle ürünlerimiz sektörde yeni açılımların ve çok kaliteli işlerin adresi olarak dikkat çekmektedir" diye konuştu.


SEKTÖRÜN ONUNÜ GÖREBİLMESİ GEREKİR


İnşaat sektörünün büyüdüğünü, geliştiğini, nitelikli projelerle belli aşamalar kaydettiğini belirten Enis,"İstihdam yönünden önemli bir sektör. Ama konut dışında kalan taahhüt sektörü gerçekten çok rekabetçi ve karlılığı çok az. Çok sayıdaki firmanın girdiği ihalelerde çok düşük fiyatlarla işler ortaya çıkıyor. Metro inşaatları, demiryolu inşaatları gibi alanlarda bunu görebilmek mümkün. 3. 

Köprü gibi, Boğaz geçişi gibi çok büyük projeler hariç,tüm projelerde müteahhitlik ve proje anlamında çok kaliteli, nitelikli mühendislik firmaları faaliyet gösteriyor. Büyük projelere her anlamda imza atabilecek ve altından kalkabilecek bu firmaların ürettikleri katma değer önemli. Ama sektördeki karlılık problemini gözden geçirmek gerekiyor diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı. 


Sektörde taahhüt işleri yapan bir firma olarak 2005-2007 yılları arasında özellikle TOKİ projelerinde zarar ettiklerini vurgulayan Enis,"2005'de m2'si 264 liraya alınan TOKİ projelerinde bir anda girdilerin, inşaat malzemelerinin zamlanması dolayısıyla TOKİ 2006 yılında ihaleleri 456 liraya çıkardı. 

Bu arada eski fiyatlardan projelerini bitirmek zorunda olan bizim gibi firmalar gerçekten büyük bir güçlüğün ve zorluğun içine düştü. Sektörde bir çok firma, bu işe gönül veren, istihdam sağlayan, katma değer sağlayan firmalar büyük yıkımlar vermek zorunda kaldı. 


Biz de yurt dışı işlerimizi kapatmak ve ayağımıza yorganımıza göre uzatmak politikasını izlemek zorunda kaldık. 

Şu anda da küçülerek ayakta kalmaya çalışıyoruz. Sektörün yürüyebilmesi ve daha nitelikli işlerin ortaya çıkması için öncelikle sektörün önünü görebilmesi gerekir" değerlendirmesini yaptı. 


Enis, Precast olarak Ispartakule'de Emlak GYO'nun hasılat paylaşımı projesi içinde olduklarını belirterek,"Kalitemizle, nitelikli ürünlerimizle ve çok farklı proje uygulamalarımızla bu işi marka gücümüzü ortaya koyarak bitireceğiz" diye konuştu. 


Millî Gazete O İnşaat 2013 Enis, Precast olarak Ispartakule'de Emlak GYO'nun hasılat paylaşımı projesi içinde olduklarını belirterek, "Kalitemizle, nitelikli ürünlerimizle ve çok farklı proje uygulamalarımızla bu işi marka gücümüzü ortaya koyarak bitireceğiz" diye konuştu. 


Milli Gazete İnşaat eki



Geri Dön