03 / 05 / 2024

Biçerova İltisak Hattı projesi TBMM'de!

Biçerova İltisak Hattı projesi TBMM'de!

Biçerova İltisak Hattı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Okyay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Kamil Okyay, Biçerova İltisak Hattı projesine ilişkin soru önergesi verdi. Okyay, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Okyay, ''Aşağıda yazılı olarak yer alan “Biçerova(Aliağa) İltisak Hattı Projesi” ile ilgili sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim'' diye konuştu.

Okyay, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İzmir ili demiryolları yatırımları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı 2021 yatırım programı kapsamında yer alan 2017E01-150938 no'lu “Biçerova (Aliağa) İltisak Hattı Projesi” ile 2019 – 2023 yılları arasında tamamlanmak üzere 2 km'lik bir iltisak hattı yapılması planlanmıştır. Bu kapsamda proje için 4.784 000 TL bütçe bedeli belirlenmiştir. 2019 yılından bugüne hiç harcama yapılmamış, 2021 yılı için ise sadece 1.000 TL bütçe ayrılmıştır. Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programına göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nce 2019-2023 yılları arasında tamamlanması planlanan “Biçerova (Aliağa) İltisak Hattı Projesi” yatırımlarının durumu ile ilgili, aşağıda yer alan sorularımın yanıtlanmasını saygıyla dilerim.''

Biçerova İltisak Hattı projesi TBMM de!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay'ın soruları:
1. Biçerova istasyonu kurulduğu günden bugüne kadar kaç iltisak hattı yapılmıştır? Bugüne kadar yapılan iltisak hatların uzunluğu kaç kilometredir ve kaç Türk lirası harcanmıştır?

2. Biçerova istasyonundan yeni iltisak projesi talepleri var mıdır? Yeni başvurularla ilgili ne gibi çalışmalar yapacaksınız?

3. Biçerova (Aliağa) İltisak Hattı Projesi'nin yıllık yük taşıma kapasitesi ne kadar  olacaktır? Bölge ekonomisine katkısının ne kadar olacağı düşünülmektedir? Geri dönüş süresi hesaplanmış mıdır?

4. Proje bölgede bulunan tarım arazilerine zarar vermekte midir? Bununla ilgili bir  hesaplama yapılmış mıdır? Toprak Koruma Kurulu ve ÇED Raporu ile ilgili gerekli izin süreçleri başlamış mıdır?

5. Cumhurbaşkanlığı 2021 Yatırım Programında yer aldığı şekliyle 2019-2023 yılları arasında tamamlanması planlanan projede geçtiğimiz yıl hiç harcama yapılmamıştır. 2021 yılında da projede sadece 1.000 TL harcanması öngörülmüştür. Geri kalan sürede projeye ayrılan toplam tutar harcanarak, proje tamamlanabilecek midir? 2021 yılında  projeye yapılması planlanan 1.000 TL'lik harcama ile projenin ne kadarlık kısmının  tamamlanması beklenmektedir?

6. Projenin geçiş güzergâhı ve duraklar ile ilgili çalışmalar tamamlanmış mıdır? Projeyle  ilgili kamulaştırılması gerekli alanları belirlenmiş midir? Kamulaştırma bedellerinin ne zaman ödenmesi planlanmaktadır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön