30 / 04 / 2024

Biga'daki Taş Mektep belediyeye tahsis edildi!

Biga'daki Taş Mektep belediyeye tahsis edildi!

Çanakkale’ nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde, uzun yıllar okul olarak hizmet veren ve Çanakkale Savaşında hastane olarak da kullanılan Taş Mektep, Karabiga Belediyesi'ne devredildi...




Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde, uzun yıllar okul olarak hizmet veren ve Çanakkale Savaşında hastane olarak da kullanılan Taş Mektep, Karabiga Belediyesi'ne devredildi.


Taş Mektep, İl Özel İdaresi tarafından 18 ay içinde restore edilmesi şartıyla 10 yıllığına Karabiga Belediyesi'ne tahsis edildi. Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, “Tarihimize şahitlik etmiş, okul ve hastane olarak kullanılmış bu yapının bakımsızlıktan yok olup gitmesini istemiyoruz. Belediyemize devrini talep ettiğimiz Taş Mektep için maalesef devir değil, süreli tahsis kararı çıktı. Fakat bu konudaki ısrarımızı sürdüreceğiz. Röleve, restütasyon ve restorasyon projeleri hazırlatılarak tarafımızdan bedeli ödendi. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla müze, eğitim-toplantı salonu, sosyal tesis ve yatakhane olarak kullanılacak olan bu yapıyı tarihimize sahip çıkmak adına beldemize kazandırmak istiyoruz” dedi.


Biga Çarşamba Postası


Geri Dön