19 / 05 / 2024

biga taş mektep nerede

biga taş mektep nerede

Çanakkale’ nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde, uzun yıllar okul olarak hizmet veren ve Çanakkale Savaşında hastane olarak da kullanılan Taş Mektep, Karabiga Belediyesi'ne devredildi...

Taşmektep Mimarlık Mühendislik İnşaat Dizayn Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşmektep Mimarlık Mühendislik İnşaat Dizayn Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Konur tarafından kuruldu.

Nef Arsa Çanakkale Biga satışta! Sıfır risk, garantili kazanç!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörüne markalı arsa ile yeni bir soluk getiren Nef'in yeni projesi Nef Arsa Çanakkale Biga satışa çıktı. İşte sıfır risk ve garantili kazanç fırsatı sunulan Nef Arsa ile ilgili detaylar...

Çanakkale Biga'daki riskli yapılar meclis gündeminde!

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Biga Belediyesi'nden 11.8 milyon TL'ye satılık 109 işyeri!

Biga Belediyesi, İstiklal Mahallesi'ndeki 109 işyerini ihale ile satıyor. İhale 9-10 Ağustos'ta yapılacak..

Doğtaş Kelebek Mobilya’dan istihdam seferberliğine destek!

Doğtaş Kelebek Mobilya, devletin başlattığı istihdam seferberliğine destek veriyor. Firma İstanbul Genel Merkezi ile Biga ve Düzce’de yer alan üretim tesislerine 2017 için kararlaştırdığı 215 kişilik işe alım planını yeniden düzenleyerek 300 kişiye çıkardı.

Mersin Cumhuriyet İlkokulu restore edilecek!

1923 yılında inşa edilmiş olan 'Taş Mektep' olarak bilinen Cumhuriyet İlkokulu Mersin Mezitli Belediyesi tarafından yenilenecek. Binanın 29 Ekim'de müze olarak açılışı gerçekleşecek.

Biga Eşelek'teki caminin minaresini hatıra olarak götürmüşler!

Çanakkale Biga'ya bağlı Eşelek köyü sakinlerinin, baraj yapımı nedeniyle 1997'de boşaltılan ve Gökçeada'ya taşınan eski yerleşim alanlarından hatıra olarak köy camisinin minaresini de götürdüğü ortaya çıktı.

Biga OSB'de icradan 4.5 milyon TL'ye satılık 2 fabrika!

Biga İcra Dairesi, Çanakkale İli, Biga İlçesi, Balıklıçeşme Beldesi'ndeki iki adet fabrika binası ve arsa vasıflı olan taşınmazı satışa çıkardı. İhalesi 13 Ekim Perşembe günü yapılacak fabrikaların toplam satış bedeli 4 milyon 550 bin TL olarak belirlendi.

Mudanya'daki taş mektep restore edilecek!

Bursa'nın Mudanya ilçesinin Trilye Mahallesi'nde atıl durumdaki asırlık taş mektebin restore edilerek kültür ve turizm merkezine dönüştürülmesi planlanıyor.

Bakırköy Taş Mektep kültür merkezi olacak!

103 yıldır Bakırköylülere eğitim veren Taş Mektep’in kaderi belli oldu. Tadilatı 6 ay önce biten bina için “İlkokul olamaz” raporu verilirken Milli Eğitim Müdürü, “Binayı kültür merkezi yapıyoruz” dedi. Fakat mahalleli okulunu geri istiyor.

Mehmet Özkan Biga projelerini anlattı!

Çanakkale’nin Biga ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Özkan, “10 yıldır Bigalılara hizmet etmenin ayrıcalıklı onurunu yaşıyoruz. Şimdi gelecek Beş yıl için takdirlerinizle hizmetimizi sürdürme ve son derece önemli projelerle taçlandırma arzusundayız” dedi...

Biga'daki Taş Mektep belediyeye tahsis edildi!

Çanakkale’ nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde, uzun yıllar okul olarak hizmet veren ve Çanakkale Savaşında hastane olarak da kullanılan Taş Mektep, Karabiga Belediyesi'ne devredildi...

biga taş mektep nerede Haberi

biga taş mektep nerede


Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde, uzun yıllar okul olarak hizmet veren ve Çanakkale Savaşında hastane olarak da kullanılan Taş Mektep, Karabiga Belediyesi'ne devredildi.


Taş Mektep, İl Özel İdaresi tarafından 18 ay içinde restore edilmesi şartıyla 10 yıllığına Karabiga Belediyesi'ne tahsis edildi. Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, “Tarihimize şahitlik etmiş, okul ve hastane olarak kullanılmış bu yapının bakımsızlıktan yok olup gitmesini istemiyoruz. Belediyemize devrini talep ettiğimiz Taş Mektep için maalesef devir değil, süreli tahsis kararı çıktı. Fakat bu konudaki ısrarımızı sürdüreceğiz. Röleve, restütasyon ve restorasyon projeleri hazırlatılarak tarafımızdan bedeli ödendi. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla müze, eğitim-toplantı salonu, sosyal tesis ve yatakhane olarak kullanılacak olan bu yapıyı tarihimize sahip çıkmak adına beldemize kazandırmak istiyoruz” dedi.


Biga Çarşamba...