05 / 05 / 2024

Biga OSB'de icradan 4.5 milyon TL'ye satılık 2 fabrika!

Biga OSB'de icradan 4.5 milyon TL'ye satılık 2 fabrika!

Biga İcra Dairesi, Çanakkale İli, Biga İlçesi, Balıklıçeşme Beldesi'ndeki iki adet fabrika binası ve arsa vasıflı olan taşınmazı satışa çıkardı. İhalesi 13 Ekim Perşembe günü yapılacak fabrikaların toplam satış bedeli 4 milyon 550 bin TL olarak belirlendi.



Biga İcra Dairesi, Çanakkale, Biga ilçesi Balıklıçeşme Beldesi'ndeki iki fabrikayı satışa çıkardı. 13 Ekim Perşembe günü ihale edilecek taşınmazların bedeli 4 milyon 550 bin TL olarak belirlendi.



T.C.BİGA İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


Özellikleri : Satışa konu taşınmaz Çanakkale İli, Biga İlçesi, Balıklıçeşme Beldesi, Taşlıtarla mevkii, 166 Ada, 14 Parsel sayılı 19.854,46 metrekare yüzölçümlü Prefabrik niki adet Fabrika binası ve arsa vasıflı olan taşınmazdır. Taşınmaz tapu kaydında prefabrik iki adet fabrika binası ve arsası olarak gözükmekte olup halihazırda taşınmaz üzerinde sanayi tipi iki büyük prefabrik fabrika binası ve arsası mevcuttur. Taşınmaz yoldan 20 metre, komşulardan 12 metre çekerek, bahçeli nizam, büyük sanayi tipi inşaat yapmaya müsadelidir. Taşınmazın arsasının tamamının zeminine yaklaşık 10 cm yüksekliğinde donatılı beton dökülmüştür. Taşınmazın üzerinde mevcut 1 nolu fabrika binası, PM hattı olup yaklaşık 1.980.70 metrekare üzölçüme sahiptir. Prefabrik fabrika binası üzerinde prefabrik betonarme kirişli, çatısı izolasyonlu sandviç paneller ile örtülüdür. Yan duvarları çelik taşıyıcılar üzeri panel sandviçler ile kaplı olup güney tarafı her bölümde aydınlatma amacı ile aşağıdan yukarıya şeffaf bırakılmıştır.


Taşınmaz çalışma alanında çok toz olması nedeniyle yerden 1 metre yüksekliğe kadar açık bırakılmış ve üzeri sinek teli ile kapatılmıştır. Fabrika döşemesi donatılı beton ile kaplıdır. Taşınmaz içinde yük kaldırıcı makina çalışabilecek ve kapıları içine araç giriş çıkışı yapılabilecek şekilde yapılmıştır. Taşınmazın üzerinde mevcut 2 nolu fabrika binası EPS hattı olup yaklaşık 1.978,80 metrekare yüzölçüme sahiptir. Prefabrik fabrika binası üzerinde prefabrik betonare kirişli, çatısı izolasyonlu sandviç paneller ile örtülüdür. Yan duvarları çelik taşıyıcılar üzeri panel sandviçler ile kaplı olup güney tarafı her bölümde aydınlatma amacı ile aşağıdan yukarıya şeffaf bırakılmıştır. Taşınmaz çalışma alanında çok toz olması nedeniyle yerden 1 metre yüksekliğe kadar açık bırakılmış ve üzeri sinek teli ile kapatılmıştır. Fabrika döşemesi donatılı beton ile kaplıdır. Taşınmaz içinde yük kaldırıcı makina çalışabilecek ve kapıları içine araç giriş çıkışı yapılabilecek şekilde yapılmıştır. Taşınmazda elektrik ve su vardır. Taşınmaz etrafı emniyetli duvar üzeri demir korkulukludur. Taşınmaz Biga Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yeralmakta olup ulaşımı kolaydır. Taşınmaz içinde Müdürlüğümüzce yapılan son tespite göre herhangi bir menkul mal bulunmadığı anlaşılmış olup taşınmazın sadece arsası ve Dosyaya celp edilen tapu kaydında ana taşınmaz niteliği arsa olarak gözüken taşınmaz üzerinde "taşınmazın icra yolu ile satışı dahil üçüncü kişilere devrinde OSEB' Taşınmaz Çanakkale Biga Balıklı çeşme beldesi Organize sanayi Bölgesi içerisinde yer aldığından 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun ve Uygulama yönetmeliğinin 109.maddesinin 5.bendinde "katılımcının borcundan dolayı satışına karar verilen gayrimenkullerin icra yolu ile satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının Öncelikle ödenmesi koşulu ile, OSB'nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. "Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir. Yönetmeliğin 109.maddesinin 6. bendinde Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen nitelikleri sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç iki yıl içerisinde satmak ve aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır, hükmüne amirdir.Biga Organize Sanayi Bölgesinde bulunan taşınmazın icra yolu ile satışı dahil Biga O.S.B. Yönetim Kurulu Başkanlığının dosyamıza bildirmiş olduğu 14.07.2016 tarih ve 2016/852 sayılı yazısında Müteşebbüs Heyetin aldığı karar gereği, geri dönüşüm tesisleri ve OSB uygulama yönetmenliğinin 101. maddesinde belirtilen kurulamayacak tesisler hariç bütün sektörlerde tesis izni verilmektedir bilgisi verilmiştir.

OSB uygulama yönetmenliği ile ilgili daha fazla bilgi Çanakkale Biga Balıklıceşme Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde, Gayrimenkulün geniş evsafı ile ilgili bilgi yukarıda numarası yazılı dosyada mevcuttur. Taşınmazın satışına katılacakların BİGA OSB'DEN UYGUNLUK GÖRÜŞÜ ALARAK DOSYAMIZA İBRAZ ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.



Adresi : Balıklıçeşme beldesi Organize Sanayii Biga/Çanakkale


Yüzölçümü : 19.854,46 metrekare


Arsa Payı :-


İmar Durumu : Var, İnşaat tarzı Taşınmaz üzerinde Sanayii tipi 2 prefabrik binaları yapılmış olan taşınmazın, yoldan 20 metre, komşulardan 12 metre çekerek,


Bahçeli nizam, büyük sanayii tipi inşaat yapmaya müsaadelidir




Kıymeti : 4.550.000,00 TL


KDV Oranı : Yüzde 18




Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydı gibidir.


1.Satış Günü : 13/10/2016 günü 14:00 - 14:10 arası


2.Satış Günü : 08/11/2016 günü 14:00 - 14:10 arası


Satış Yeri : Biga Adliye Sarayı İcra Müdürlüğü Koridoru Çanakkale/Biga



Satış şartları :





1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde  20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/852 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla




Geri Dön