07 / 07 / 2024

Bilecik Kayı Boyu Camii ne zaman açılacak?

Bilecik Kayı Boyu Camii ne zaman açılacak?

Bilecik’in en büyük camisi olacak Kayı Boyu Camii’ndeki yapım çalışmaları devam ediyor. Hürriyet Mahallesi, Karaçay Sokak’ta 2004 yılında temeli atılan cami, geçen sene Ramazan ayında ibadete açılmıştı.



Bilecik’in en büyük camisi olacak Kayı Boyu Camii’ndeki yapım çalışmaları devam ediyor.

Hürriyet Mahallesi, Karaçay Sokak’ta 2004 yılında temeli atılan cami, geçen sene Ramazan ayında ibadete açılmıştı. Caminin girişine güzel görünüm sergileyen ek bölüm içersinde 13 tane kubbe ve abdest almak için şadırvan yapımı çalışmaları ise hızla devam ediyor. Alt kısımda caminin yeni abdest alma ve tuvaletlerin yapımı son aşamaya geldi. Sıvası yapılıp fayans döşeme işlemleri devam ediyor.

Cami inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Hürriyet Mahallesi Muhtarı ve Kayı Boyu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ehliman Bozkurt, aynı anda 2 bin 500 kişinin ibadet yapabileceği şehrin en büyük camisinin 10 sene önce temelinin atıldığını belirtti. Bozkurt, “Camimizin eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Caminin alt katında geçici olarak abdest alma ve tuvaletlerin yerine modern yeni abdest alma ve tuvaletlerinin içi ve tavanının sıva yapım çalışmaları ise halen devam ediyor. Ayrıca tuvaletlerin ve abdest alma yerlerinin kapıları ve çerçeveleri takılacak. Zemin ve duvarlar fayans ile kaplanacak. Camimizin girişinde yer alan şadırvan ve abdest alma yerlerinin duvarlarının sıvası, zemin ve şadırvana mermer döşeme işlemlerini önümüzdeki günlerde başlatacağız. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön