22 / 12 / 2024

Bilecik yatırımları İl Genel Meclisinde görüşüldü!

Bilecik yatırımları İl Genel Meclisinde görüşüldü!

İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleşen Nisan ayı birleşim toplantıları 4 gündem maddesi ile devam etti, işte Bilecik İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantısında konuşulan gündem maddeleri...




İl Genel Meclisi Nisan ayı birleşim toplantıları 4 gündem maddesinin görüşülmesi ile devam etti. 

İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleşen birleşimin birinci gündem maddesini mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan taşınmazın Dodurga İlkokulu'na tahsisi görüşüldü. Konu ile ilgili meclise sunulan raporda; "Plan Proje Yatırım ve İnşat Müdürlüğünün İlgi yazısı ekinde alınan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 18/ 03/2015 tarih ve 2976617 sayılı yazısı ile Temel Eğitim Kurumlan Yapım Programına alınan Bozüyük İlçesi, Dodurga Beldesi Dodurga İlkokulu Spor Salonu Yapım işi projesinin, Dodurga Beldesi 8 pafta, 348 nolu parselde kayıtlı Mülkiyeti Bilecik İl Özel İdaresine ait olan 2310 m yüz ölçümlü taşınmazın üzerine MEB 2004/63 tip projenin uygulanarak yapım işinin gerçekleştirilmesi talep edilmektedir.

 

Söz konusu projenin uygulanabilmesi için mülkiyeti İdaremize ait Dodurga Beldesi 8 pafta, 348 nolu parselde kayıtlı taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere süresiz tahsisinin yapılması konusunun görüşülüp karar verilmek üzere yazımızın İl Genel Meclisine havalesini arz ederim" ifadeleri yer aldı. 

İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler, Dodurga'da bir spor salonunun olmadığını belirtirken, "Milli Eğitimden Dodurga'ya tahsisli olarak bir para geldi. Yerle ilgili problemleri var. Bu yer ile ilgili olan problemi bir ay daha uzatmaya gerek yok. Dodurga gibi bir beldede de şuan için hiçbir spor salonu yok.Bunun kararını alalım ve bu biran önce başlasın" ifadelerini kullandı.


Sertler'in konuşmasının ardından meclise sunulan rapor oy birliği ile kabul edildi.Meclisin ikinci gündem maddesinde Yeniköy Köyü'ün yerleşik alan tespitinin yeniden belirlenmesi görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili meclise gelen raporda şunlara değinildi: "İlimiz, Merkez ilçesi, Yeniköy Köyü'nün köy yerleşik alanı ve civan tespiti haritası 15.06.1983 tarih ve 1983/184 sayılı İl İdare Kurulu kararı ile onaylanmıştır. İlgi sayılı dilekçe ile Yeniköy Kayıt köy yerleşik alanı ve civan tespiti haritasının şuan ki durumu ile Köyün ihtiyacını karşılamadığı bildirilerek revize edilmesi talep edilmiştir. 12.07.2013 tarihli 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 73.maddesi ile değiştirilen İmar Kanunu 27. maddesi ihtiyaç duyulması halinde mevcut köy yerleşik alan sınırlan İl Genel Meclislerince yeniden belirlenebilir." hükmüne istinaden Merkez ilçesi, Yeniköy Köyü'nün ilgili dilekçe doğrultusunda köy yerleşik alanı Yeniköy, 1983 yılında yerleşik alan tespiti yaptırmış. Şimdi yeni ihtiyaçlar ortaya çıktı. Özellikle Söğüt yolu yapıldıktan sonra yolun altında yeni yerleşimler olmuş, inşaatlar başlamış.Bunlar çizilen sınırın içinde olmuş durumda. Bunun genişletilmesi talebi var. Burada ilgili komisyon incelemelerde bulunarak bir karar vermelidir." dedi. Yeniköy Köyü'nün yerleşik alan tespitinin yapılması oy birliği ile İmar Komisyonu'na havale edileceği hususu görüşüldü. 


Konu ile ilgili meclise sunulan raporda; "İlgi dilekçeye istinaden İlimiz, Merkez ilçesi, Selbükü Köyü'nün Çamlık mahallesi köy yerleşik alanı ve civan tespiti haritası idaremizce hazırlanmıştır. 12.07.2013 tarihli 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 73.maddesi ile değiştirilen İmar Kanunu 27. maddesi ve civan tespiti haritasının revize edilip edilemeyeceği hususunun görüşülmek üzere İl Genel Meclisi'ne havalesini arz ederim." 


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Yeniköy Köyü'nün yerleşik alan tespitinin en son 1983 yılında tespitinin yapıldığını söyledi. Nalbant, "Yeniköy,1983 yılında yerleşik alan tespiti yaptırmış.Şimdi yeni ihtiyaçlar ortaya çıktı.Özellikle Söğüt yolu yapıldıktan sonra yolun altında yeni yerleşimler olmuş,inşaatlar başlamış.Bunlar çizilen sınırın içinde olmuş durumda.Bunun genişletilmesi talebi var.Burada ilgili komisyon incelemelerde bulunarak bir karar vermelidir."dedi. Yeniköy Köyü'nün yerleşik alan tespitinin yapılması oy birliği ile İmar Komisyonu'na havale edildi. 


İl çevre düzeni planında açıkça belirtilmediği takdirde, ihtiyaç duyulması halinde, köyün gelişme potansiyeli ve gelişme düzeyi de dikkate alınarak köy yerleşik alan sınırları ve özel kanunlara ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla bu alanlarda yapılaşma kararı ve ifiraz şartları belediye sınırı il sınırı olan yerlerde büyükşehir belediye meclisi, diğer yerlerde il genel meclisi kararı ile belirlenir, hükmüne istinaden Merkez İlçesi Selbükü Köyü Çamlık mahallesinin ilgili dilekçe doğrultusunda köy yerleşik alanının ve civar tespiti haritasının revize edilip edilemeyeceği hususu görüşülmek üzere il genel meclisine havalesini arz ederim." ifadeleri yer aldı. 


Selbükü Köyü Çamlık mahallesinin köy yerleşik alanının ve civar tespiti haritasının revize edilip edilemeyeceği hususu oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Çaltı'daki jeotermal sahanın işlemlerinin belirlenmesi Meclisin dördüncü gündem maddesinde Çaltı Köyü'nde bulunan jeotermal sahanın iş ve işlemlerinin belirlenmesi görüşüldü. Konu ile ilgili meclise sunulan raporda; "İlimiz Söğüt İlçesi. Çaltı Köyü'nde bulunan jeotermal sahanın iş ve işlemleri Müdürlüğümüzce takip edilmektedir. Söz konusu sahada bugüne kadar yapılan çalışmalar ile hamam binasına sıcak ve soğuk su temini sağlanmış olup, belirlenecek işletme faaliyetine göre gerekli çalışmalara, devam edilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda söz konusu işletme faaliyetinin belirlenmesi amacıyla görüşülüp karara bağlanmak üzere İl Genel Meclisi'ne havale edilmesini arz ederim." ifadeleri yer aldı. 


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Çaltı Köyü'nde bulunan jeotermal sahaya 2008 yılından bu yana yatırımlar yapıldığını belirtti. Nalbant, "Bu alanda sıcak su temini çalışmalarımız devam ediyor. 2008 yılından beri sıcak su temin ediyoruz. Buranın elektriğini getirdik, trafolarını yaptık. Eski hamam binasını onardık. Soğuk su getirdik ve soğuk su depolarını onardık. Şu anda işletmeye hazır halde. Bu işletmeye bir yol haritası çizmemiz gerekir. Ya kendimiz işleteceğiz, ya kiraya vereceğiz. Ya da yap işlet devret modeli ile daha büyük tesis yapılmasına izin vereceğiz. Bir yerden başlamamız gerekiyor. 39 derecede olan su kaynağımız var. Burası komisyon marifetiyle yerinde görülüp incelenebilir. Buranın nasıl olacağına karar verilmesi gerekiyor. Yeni tesisler yapmak için önümüzde hiçbir engel yok." bilgilerini aktardı. Nalbant'ın konuşmasının ardından Araştırma ve Geliştirme Komisyonu ile Çevre Komisyonu'na havale edilmesi kararı alındı. 


Bilecik Yarın Gazetesi










Geri Dön