27 / 04 / 2024

Bilfen Küçükçamlıca'daki arazisine otel mi yapacak?

Bilfen Küçükçamlıca'daki arazisine otel mi yapacak?

Küçükçamlıca'ya otel yapmak için İBB'den istediği imar değişikliğini alamayan Bilfen, bu kez Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu'na başvurdu. Bilfen, uygulamadaki planlarda park alanı olarak ayrılmış kısmın otel alanına dönüştürülmesini istiyor.



İstanbul'da 29 yıldır özel eğitim faaliyeti yürüten Bilfen, 6 yıldır imar değişikliği için uğraşıyor. Söz konusu Küçükçamlıca 788 ada 16 parselin büyük kısmı, 11 Temmuz 2005 tarihinde istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylanan imar planlarında park alanı olarak ayrılmıştı. Geri kalan kısmı ise planlara turistik tesis alanı olarak işlenmişti. 2005 yılında, o tarihteki sahipleri arazinin çok büyük kısmının park alanına ayrılmasına itiraz etmiş ancak istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu itirazı kabul etmemişti. 


Ancak Bilfen 2007 yılında araziyi, imar durumunu bilerek satın aldı. 2010 yılında bu kez Bilfen imar değişikliği için İBB'ye başvurdu, imar dosyası İBB Meclisi gündemine çeşitli tarihlerde 4 kez geldi, istenen imar değişikliğini İBB Meclisi izin vermedi. 


Bilfen istediği imar değişikliğini alabilmek için bu kez, 23 Mart 2016 tarihinde istanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na başvurdu. Başvuru Büfen adına Salarha Şehircilik Mimarlık firması tarafından yapıldı. Komisyonun değerlendirmesi önümüzdeki günlerde belli olacak. 


İBB'nin 2010 değişikliği 


Bilfen'in imar planlarına yaptığı itiraz üzerine İBB Meclisi aslında, istenen değişikliği kısmen kabul etmişti. Söz konusu değişiklik ile 2005 planlarında park alanı olarak ayrılmış olan alanın yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik kısmı turizm alanına alındı. Ancak AKP'li İmar Komisyonu Başkan yardımcısı Timur Soysal, dosyanın IBB Meclisi'nde görüşülmesi sırasında değişikliğe bir plan notu eklettirdi. Eklenen plan notunda şöyle denildi "Parsele mer'i imar planında verilen inşaat alanında artış olmaması". Park alam turizm alanına ilave edilmişti ancak bir inşaat artışına izin verilmemişti. Bilfen'in otelle ilgili hayallerini, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu belirleyecek. 



Mehmet DEMİRKAYA/Yurt Gazetesi


Geri Dön