Genel

Bilginet yurtdışına yönelik e-ticaret mağazaları açacak

Türk ekonomisine 1500'e yakın yeni e-ticaret mağazası  kazandıran Bilginet, şimdi de yurtdışına yönelik ticaret imkânları oluşturuyor

Küresel ekonomik krize rağmen Türk ekonomisine 1500'e yakın yeni e-ticaret mağazası  kazandıran Bilginet, şimdi de yurtdışına yönelik ticaret imkânları olusturmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. 
 
Ticarete internetin gücünü katarak; sanal âlemde yeni ve kârlı iş modelleri kurulmasını sağlayan BİLGİNET, KOBİ'lere dünyanın ticaret kapılarını açıyor.

Krizin etkilerini yoğun olarak hissettirdiği 2009 yılında, dünyada birçok ekonomi küçülürken gelecek beklentilerini doğru yöneten BİLGİNET E-Ticaret Sistemleri, 1500'e yakın yeni e-ticaret mağazası oluşturarak kriz sonrası döneme yönelik yatırımlar planlayan KOBİ'lere destek oldu.

Hali hazırda e-ticaret pazarının yüzde 30'una tekabül eden yaklaşık 4.000 e-ticaret mağazasının altyapısını oluşturan BİLGİNET, 2010 yılı sonunda 5.000 yeni e-ticaret işletmesine altyapı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye'de 2010 yılı sonunda 20 Milyar TL'yi aşması öngörülen e-ticaret işlem hacminin izleyen yıllarda da aynı büyüme ivmesini devam ettirmesi bekleniyor. Çünkü markalaşma tekniği açısından fiziki ticarete kıyasla, internet ortamının sunduğu avantajlar küçük işletmeleri e-ticarete yönelme konusunda heyecanlandırıyor.

Hedef Dünya Pazarı

E-ticaret konusunda sadece Türkiye pazarını değil dünya pazarını hedefleyen BİLGİNET; Gebze'de Teknopark bünyesinde kurduğu AR-GE ekibi ile e-ticaret yazılımlarının gelecek trendlerini de oluşturuyor.

Türkiye'deki iş  ortaklarının, ürünlerini dünya platformunda teşhir ederek satma isteğini çoklu dil program desteği ile gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden BİLGİNET E-Ticaret Sistemleri Genel Müdürü Ercüment ERDEM; "Dünyada yazılım sektörü çok büyük bir hızla ilerliyor. Bu hıza ayak uyduramayan firmalar yok olacaklar. Biz BİLGİNET E-Ticaret Sistemleri olarak dünyadaki teknolojik gelişim hızına ayak uydurmanın ötesinde yaptığı çalışmalar dünya tarafından takip edilen bir firma olmak hedefindeyiz. Bu yüzden de 50'ye yakın yazılım mühendisinin çalıştığı bir AR-GE üssünü kurduk. AR-GE ekibimiz tarafından geliştirilen yazılımlar KOBİ'lerin e-ticarete yönelik tüm ihtiyaçlarını bütünsel bir yapı içerisinde karşılıyor. Yazılım konusunda yapılan çalışmaların yanı sıra reklam, muhasebe, finansman ve lojistik konusunda da KOBİ'lere önemli avantajlar sağlayan tamamlayıcı hizmetlerle anahtar teslim e-ticaret sistemleri geliştiriyoruz " dedi.

KOBİ'lerin yapmaları  gereken tek işin BİLGİNET'in "HemenAl" adı verilen e-ticaret paketlerinden kendilerine en uygun olanı şeçmesi olduğunu ifade eden ERDEM; "Bundan sonraki aşamada KOBİ'lere ekibimiz tarafından sistem ile ilgili eğitim ve danışmanlık hizmeti verilirken, yine şirketlerimiz bünyesinde yer alan online halkla ilişkiler ve internet reklamcılığı, lojistik yönetimi, muhasebe ve pazarlama sistem entegrasyonları konusunda destek ve danışmanlık hizmetleri de veriliyor.  Böylece KOBİ'ler e-ticaretin tüm aşamalarında bizden destek alabiliyorlar" dedi.