03 / 05 / 2024

BİM kendi enflasyonunu açıkladı, gerçekler ortaya çıktı!

BİM kendi enflasyonunu açıkladı, gerçekler ortaya çıktı!

BİM Mali İşler Müdürü Haluk Dortluoğlu, kendi marketlerinde12 aylık enflasyonlarının yüzde 110 civarında olduğunu duyurdu.



TÜİK'in Temmuz ayı enflasyon rakamını yüzde 79.4 olarak duyurmasının ardından enflasyon rakamları büyük bir tartışma ortamı yaratırken, çarpıcı bir açıklama yapıldı. 

BİM Mali İşler Müdürü (CFO) ve İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, Bloomberg HT canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin çok önemli değerlendirmeler yaptı.

Dortluoğlu, BİM marketler zincirinde son bir yıllık enflasyonun yüzde 110 civarında olduğunu belirterek, ciro artışını da yüzde 100'ü aşan bir oranda revize ettiklerini söyledi.

BİM kendi enflasyonunu açıkladı, gerçekler ortaya çıktı!

Dortluoğlu asgari ücrette yaşanan artışa paralel şekilde ilk 6 ayda yüzde 37,5'e tekabül eden bir maaş zammı gerçekleştirdiklerini belirtirken, "Aynı şekilde kiralarda da benzer artışlar söz konusu oluyor. Ancak enflasyon şu anda artış trendinde olduğu için ve şu andaki öngörümüzü yüzde 100’ün üzerinde bir yıllık ciro artışı beklentisi olarak revize ettik" ifadelerini kullandı.

“ENFLASYON YÜZDE 110 CİVARINDA”

Genel ciro artışlarının da bu rakamların üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Dortluoğlu, "Dolayısıyla bu yönetilebilir bir durumda şu anda ama enflasyon yarın bizi nereye götürecek bilmiyoruz. Bugün için bize sorarsanız bizim şu anda 12 aylık enflasyonumuz yüzde 110 civarında ve Türkiye yıl sonunda yüksek bir enflasyonla kapatacak gibi görünüyor. Biz de bu doğrultuda yıllık ciro artışımızı yüzde 100’ün üzerinde bir oranla revize ettik" dedi.

TÜİK ENFLASYON RAKAMLARINI AÇIKLAMIŞTI

TÜİK temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre TÜFE'deki değişim 2022 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,37, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 45,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79,60 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 49,65 olarak gerçekleşti. Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 78,6 olarak açıklanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön