18 / 05 / 2024

BİM kendi enflasyonunu açıkladı, gerçekler ortaya çıktı!

BİM kendi enflasyonunu açıkladı, gerçekler ortaya çıktı!

BİM Mali İşler Müdürü Haluk Dortluoğlu, kendi marketlerinde12 aylık enflasyonlarının yüzde 110 civarında olduğunu duyurdu.



ARAPLAR BİM’DEN HİSSE ALDI İDDİASI

Son olarak Ağustos ayında Türk borsasına giren yabancı girişlerinden biri de Abu Dabi merkezli Chimera isimli yatırım şirketi. S&P Turkey Shariah Liquid isimli oluşturulan fonun ağırlıklı olarak BİM hisse senedi aldığı görüldü.

8 Ağustos’da oluşturulan S&P Turkey Shariah Liquid fonunun portföyünün yüzde 35’lik bölümü BİM hisselerinden oluştu. Fon bu hisselerde yoğun alım yaparken, portföyü yüzde 7 Bera Holding, yüzde 7 Gübre Fabrikaları, yüzde 6 Nuh Çimento gibi senetlerden oluştu. Ancak en büyük ağırlığı BİM hisse senedine verdiği görüldü.

Haberlerin basına yansımasından sonra BİM'den resmi açıklama geldi. Açıklamada BİM hisselerinin yüzde 35’lik bölümünün satın alındığına yönelik iddiaların gerçekçi olmadığı iddia edildi.

BİM’İN SAHİBİ

BİM, 1995 yılında faaliyetlerine 21 mağazayla başladı. Kurucu ortakları arasında Cüneyt Zapsu, Aziz Zapsu, Yasin El Kadı, Korkut Özal, Mehmet Fatih Saraç bulunan market zincirinin CEO’su ve kurucu ortağı ise Mustafa Latif Topbaş’tır. Şirket, Borsa İstanbul’a 2005 Temmuz’da BIMAS kodu ile kote oldu. Mayıs 2021 itibarıyla, hisselerinin yüzde 71,40’i halka açık olarak işlem görüyor.

BİM kendi enflasyonunu açıkladı, gerçekler ortaya çıktı!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Ağustos 2022 tarihinde saat 20.45'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,24 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise bin 18 Türk Lirası değerinde.

Kredi çekecekler dikkat! Bankalara giden gizli talimat ne?

İslam Memiş gram altın alacaklar için önemli bir tarihe işaret etti!

Selçuk Geçer doların fırlayacağı tarihi yatırımcılarla paylaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön