30 / 04 / 2024

Bina tamamlama sigortası ekonomiye finansal doping olacak!

Bina tamamlama sigortası ekonomiye finansal doping olacak!

Başta Kefalet ve Bina Tamamlama Sigortaları olmak üzere finansal sigortaların önemini vurgulayan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, “Bu sigortalar sayesinde sektör olarak ekonomiye adeta kefil oluyoruz” dedi.



Dünyada ve özellikle son yıllarda ülkemizde finansal sigortaların önemi gittikçe artıyor. Başta KOBİ’ler olmak üzere firmaların faaliyetleri sırasında karşı karşıya kalabilecekleri risklere karşı koruma sağlayan Finansal Sigortalar başlığı altında ülkemizde düzenlenmiş üç sigorta türü bulunuyor:

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Bina Tamamlama Sigortası, Alacak Sigortası ve Kefalet Sigortası. Gelişmiş ülkelerde çok önemli konumda olan bu üç ürün, hükümet tarafından çıkarılan düzenlemelerle birlikte Türkiye’de de daha sık kullanılmaya başlanacak. Sigorta şirketlerinin teminat mektubu yerine geçen Kefalet Sigortası poliçesi kesebildiğini, nunun hem bankaları hem de KOBİ'leri çok rahatlatacağını vurgulayan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, Türkiye açısından bu sigorta ürününün çok önemli olduğunu belirterek ''Sigortalıların bankalarda tanımlanan kredi limitlerini kullanması yerine sigorta şirketlerinden kefalet senedi alabiliyor olmasının ekonomiyi canlnadırıcı bir etkisi olacak'' diye konuştu. 

''Sigorta sektörü olarak elimizi taşın altına koyduk''

Sözü Bina Tamamlama Sigortası’na getiren Doğa Sigorta CEO'su Nihat Kırmızı, "Sigorta şirketleri, farklı sebepler yüzünden yarım kalan inşaatları tamamlamak için elini taşın altına koyuyor. Ön ödemeli konut veya devre tatil satışlarında satıcının iflas etmesi durumunda şayet Bina Tamamlama Sigortası yaptırılmış ise, konut müşterileri sigorta şirketi tarafından korunmuş oluyor. Ya binanın tamamlanması için gerekli işlemleri başlatıyoruz ya da müşteriye gerekli ödemeleri yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bina Tamamlama ve Kefalet Sigortaları'nın hem enflasyonla mücadele hem de ekonomiyi canlandırma noktasında önemli olduğunu sözlerini ekleyen Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, sözlerine şöyle son verdi “Finansal Sigortalar sayesinde hem konut sahibi olmak isteyen müşteri ile müteahhit, hem de banka ile esnaflarımız arasındaki güven ilişkisini tesis edeceğiz. Yani Finansal Sigortalar, ekonomiye can vermekle birlikte hükümetimizin başlattığı Enflasyonla Topyekûn Mücadele kampanyasına da destek sağlayacak. ‘Sigorta sektörü olarak ekonomiye adeta kefil oluyoruz’ diyebilirim.”

Bina Tamamlama Sigortası, sektörü güvence altına alıyor!


Geri Dön