29 / 04 / 2024

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

Bina Tamamlama Sigortası, ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonu ve Quick Sigorta iş birliği ile düzenlenen “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” başlıklı sektörel toplantıda tanıtıldı.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, sigortacılıkta yeni kanalların, yolların açılması gerektiğini belirterek, sigorta sayesinde yarım kalan binaların tamamlanacağını vurguladı. 

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

2015 YILINDA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, risklere karşı korunma yolu olan sigortanın, ekonomik gelişim üzerinde de olumlu etkisinin bulunduğunu söyledi.

Sigortacılık sektörünün istihdamı ve vergi gelirlerini artırırken ülke kalkınmasına da katkı sağladığını kaydeden Aktay, “Sigortacılık sektörü, reel ekonominin tamamlayıcısı olan finansal ekonominin sağlıklı işlemesine de katkı sağladığını açıkladı.

Aktay konuşmalarına şu şekilde devam etti:'' Ülke ekonomisi geliştikçe sigortacılık sektörü de gelişiyor. Aynı şekilde sigortacılık sektörü geliştikçe ülke ekonomisini de geliştiriyor” dedi. Aktay, 2015 yılında yürürlüğe giren bir kefalet sigortası türü olan “Bina Tamamlama Sigortası”ndan bahsetti.

Ekonominin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün yaklaşık 270 ayrı sektörü de beraberinde etkilediğine değinen Aktay, ''İnşaat firmalarını ve konut sahibi olacakları koruyan, yatırımcılara fayda sağlayan bu sigorta, sonuçta ülke varlıklarını ve yatırımları koruyarak ekonomiyi destekliyor.''dedi

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

YARIM KALAN BİNALAR SİGORTA SAYESİNDE TAMAMLANACAK 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken sigortacılıkta yeni kanalların, yolların açılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de her yıl 900 binin üzerinde konut ihtiyacı olduğunu belirten Ülken, son 2 yıldır konut arzında artan maliyetler, pazardaki daralma ve satın alma paritesinin düşüklüğünün konut arzını etkilediğini anlattı.

ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Bülent Yük, Avrupa’da sigorta şirketlerinin kendi bankalarının olduğunu hatırlatarak Quick sigorta’nın da Quick Finans’ı kurarak bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi.

Acentelerin farklı işler yapmasının kanunla yasakladığını kaydeden Yük, bu konuda düzenleme yapılarak acentelerin mikro krediler için aracılık yapmasının önünün açılmasını istedi. Yük, “Nasıl ki bankalar yapmalarını arzu etmediğimiz halde sigortacılık yapabiliyor, acenteler olarak biz de mikro krediler verme imkanı sağlayalım” dedi.

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

Geri Dön