29 / 04 / 2024

Binalarda Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihinin uzatılması talebi TBMM'de!

Binalarda Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihinin uzatılması talebi TBMM'de!

Binalarda Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihinin uzatılması talebine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Binalarda Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihinin uzatılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı.  Yalım, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yalım, ''30340 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Binalarda Otopark Yönetmeliğince 30 Haziran 2019'da yürürlüğe girecekti. Ancak bu karar 1 Mart 2020 tarihine kadar ertelendi. Bilindiği gibi ülkemiz bir ekonomik kriz içerisindedir. Bu krizden en çok ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü etkilenmiştir. İnşaat sektörünün canlanabilmesi için yeni yükümlülükler ve yaptırımlar getiren otopark yönetmeliğinin tekrar uzatılması bu sektöre canlılık getirecektir'' diye konuştu. 

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın soruları:
1- Otopark yönetmeliğinden etkilenmemek için ruhsat başvurusu yapmak isteyen veya ruhsat başvurusunun sonuçlanmasını bekleyen çok sayıda müteahhit ve şahıs bulunmaktadır. Sektördeki canlılığı sağlamak ve canlılığı korumak için adı geçen yasayı 1 yıl ve daha uzun bir süre daha ertelemeyi düşünüyor musunuz?
2- Kentsel dönüşüm sürecinde ve maketten ev satın alma süreçlerinde bazı vatandaşlarımız olumsuz yönde etkilenmiştir. Bazı firmalar iflas ettiklerini açıklamışlar vatandaşlarımız mağdur olmuşlardır. Bu vatandaşlarımız için yeniden ev sahibi olabilecekleri ve mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır?
3- Geçmiş dönemlerde ev kredisi kullanarak ev alanlar, düşen ev kredi faizlerinden yeniden yapılanma yolu ile düşük faize geçemedikleri iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur? Neden vatandaşlarımıza düşük faizler yapılanma hakkı verilmemektedir?


Geri Dön