02 / 05 / 2024

Binali Yıldırım: Basmane'deki utanç çukuru için gereken yapılacak!

Binali Yıldırım: Basmane'deki utanç çukuru için gereken yapılacak!

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile İZTAD'ı ziyaret eden İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Sayın Bakanım İzmir'e çok büyük şeyler yaptı. Seçimi kazanırsa 5 yıl sonra İzmir'i tanımak mümkün olmaz" dedi




AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile birlikte İzmir Toplu Taşımacılık ve Servis Hizmetleri Derneği'nin (İZTAD) konuğu oldu. Sektör temsilcilerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Yıldırım, sorunların çözümü konusunda elinden geleni yapacağını söyledi. Toplantıya AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Anadolu Birliği Derneği Başkanı Koçali Al, İZTAD yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan İZTAD Başkanı İsmail Cirit, sektör sorunlarını 9 ana başlıkta topladıklarını ifade ederek hazırladıkları dosyayı hem Yıldırım'a hem de Demirtaş'a sundu. 


"Başarılar diliyorum"

"Sayın Yıldırım İzmir'e çok büyük şeyler yaptı. Tabii 35 projenin yarısından çoğu başladı ya da bitirildi" diyen Ekrem Demirtaş, "Ama bugün görüyorsunuz 1414 proje gibi proje var. Biz Yıldırım'ın yaptıkları dolayısıyla İTO olarak 2 yıl İzmir'e katkı ödülü verdik. Sayın Bakanım İzmir'e çok emek verdi. Sayın bakanım kazanırsa 5 yıl süre sonrasında İzmir'i tanımak mümkün olmaz. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Ama tabii ki bu sandık, ne olacağı belli olmaz ama ben sayın bakanıma başarı diliyorum" dedi.


'Büyük laf yapmak istemem'

İZTAD Başkanı Cirit'in kendisine ilettiği sorunların bir kısmının belediyeyle, bir kısmının ilgili bakanlıklarla alakalı olduğunu yani tek bir makamı ilgilendirmediğini vurgulayan Yıldırım, "Örneğin S plaka işi, tamamen belediyeyle ilgili" dedi. Dünyada yaprak kımıldamazken 2009 yılında yatırımların tavan yaptığını vurgulayan Yıldırım, "Bence sizin kısa vadede şu tahditler konusu, sigorta konusu, Manisa-İzmir arasındaki yaşadığınız sorunlara bir rahatlama getirilirse bu yeterli. Öbürü için büyük laflar yapmak istemem. Yapacağım, yapabileceğim bir şey değil. Hoşunuza gidecek laflar söyleyecek değilim. Her ne kadar seçim üzeride olsak da benden böyle bir şey duyamazsınız" dedi


"Bir ayrımcılık yok" 

Binali Yıldırım, önceki akşam katıldığı bir TV programında, Türkiye'de belediyelere nüfus başına ödenen miktarlara bakıldığında İstanbul'un toplam bütçesinin yüzde 79'unun Ankara'dan geldiğini, İzmir'in toplam bütçesinin ise yüzde 91'inin Ankara'dan geldiğini ifade etti. "Bu rakamlar neyi gösteriyor. Demek ki bir ayrımcılık yok. Farklı muamele yok hatta biraz daha İzmir'in lehine bir durum var" diyen Yıldırım, "Dolayısıyla burada yerel yönetimlerin çok sıkça başvurduğu bir şey. Ne diyor? İşte  Ankara  bize şaşı bakıyor. Para vermiyor. Başarısızlığın üzerine örtmek için sürekli mazeret üretme, mağduriyet rolünü oynama, mecburiyet gibi kavramlar etrafında dolanıp duruyorlar" diye konuştu. Aziz Kocaoğlu'nun hep İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borcu olmamasıyla övündüğüne de dikkat çeken Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar tarafından kendisine ulaştırılan dosyaya göre 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 842 milyon 301 bin 348 lira güncel borcu olduğunu işaret etti.


'Utanç çukuru' için gereği yapılacak

Yıldırım, program sonunda sosyal medya üzerinden gönderilen soruları cevapladı. Yıldırım, "Fuarın yanındaki utanç çukurunu da kapatıp kapatmayacağı" sorusuna ise, "O çok vahim bir durum. İzmir'deki yerel yöneticilerin acizliğini açık bir şekilde ortaya koyan bir durum o çukur. Orada lağım fareleri dolaşıyor. Yazık günah değil mi bu şehre. Gayet tabi gereği yapılacak" dedi. 




Yeni Asır





Geri Dön