29 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: Köprüde tadilat için en uygun zaman!

 Binali Yıldırım: Köprüde tadilat için en uygun zaman!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılan çalışmanın 17 Eylül'de biteceğini söyledi





Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılan çalışmanın 17 Eylül'de biteceğini söyledi. Köprülerin bakımı için yaz tatilinin başladığı dönemin seçildiğini aktaran Yıldırım, "Eylülden hazirana kadar bunu planlasaydık, trafikte yaşanan olumsuzluklar kat kat daha fazla olurdu." dedi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç köprülerindeki çalışmanın zamanlamasına yönelik eleştirileri cevapladı. Yıldırım, "Köprülerdeki bakım çalışmasını eylülden hazirana kadar planlasaydık, trafikte yaşanan olumsuzluklar kat kat fazla olacaktı." değerlendirmesini yaptı.


Binali Yıldırım, '7'nci Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. FSM ve Haliç köprülerindeki çalışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, çalışmanın 18 Haziran'da başlayıp 17 Eylül'de tamamlanacağını hatırlattı. Bu tarihlerin seçilmesinin nedenini okulların kapanması olarak açıkladı. Yıldırım, "Yaz tatilinin başladığı dönem olması dolayısıyla, özellikle bu dönemde çalışmaların yapılmasını öngördük. Zaten normal zamanlarda da en önemli konu olan İstanbul trafiği, içinden çıkılmaz bir hal alabilirdi." dedi.


Bakan Yıldırım, köprülerde yapılan çalışmaların içeriğine yönelik bilgiler de verdi: 


Her iki köprüde de 3 aylık kapsamlı bir çalışma yapılıyor. FSM Köprüsü'nde, en son kapsamlı köprü bakımı 2002 yılında yapıldı. Her 10 yılda bir köprünün ana bakımlarının mutlaka yapılması gerekir. Yapılan çalışmalar ikişer şerit halinde gerçekleştiriliyor. Haliç Köprüsü'nde de en son onarım 1996'da yapılmıştı, onun da zamanı geldi, hatta biraz da gecikmeli oldu. İki köprüyü farklı zamanlarda bakıma almadığımız için eleştiriler yapılıyor. Bazıları diyor ki; birini yapın sonra diğerini yapın. Ne olacak? 3 ay FSM Köprüsü'nde insanlar eziyet çekecek, sıkıntı yaşayacak, hadi bitti derken bir 3 ay da Haliç Köprüsü'nde aynı sorun yaşanacak. Ve üstelik de artık tatillerin bittiği, okul dönüşlerinin başladığı tarihte olacak... Bütün bunların hesabı kitabı, detay çalışmaları yapıldı. Trafiğin en az şekilde etkilenmesi için gerekli tedbirler alındı ve bunun duyurusu da günler öncesinden yapıldı ve işe başlandı.


Binali Yıldırım'a, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan'ın, "İmkânı olanlar tatilini İstanbul dışında yapsın." açıklaması hatırlatıldı. Yıldırım, "(İstanbullular, tatillerini İstanbul dışında geçirirlerse işimiz kolaylaşır) sözü biraz maksadını aştı. Genel müdüre düşmez insanların tatilini ne zaman, nasıl yapacakları. Herkes kararını kendi verir. İyi niyetle fakat yanlış anlamaya müsait bir açıklamadır." dedi.



Geri Dön