02 / 05 / 2024

Binali Yıldırım: Göçük oldu, altında biri kaldığı teyit edilmedi!

Binali Yıldırım: Göçük oldu, altında biri kaldığı teyit edilmedi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Kızılay-Çayyolu metro çalışmaları yapılırken bir göçük olduğu doğrudur. Arkadaşlar göçüğü kaldırmak için çalışıyorlar, gerekli tedbirleri alıyorlar'' dedi



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'daki İnönü Bulvarı'nda, metro çalışmalarının yapıldığı kesime yakın alanda meydana gelen göçüğe ilişkin olarak, ''Kızılay-Çayyolu metro çalışmaları yapılırken bir göçük olduğu doğrudur. Arkadaşlar göçüğü kaldırmak için çalışıyorlar, gerekli tedbirleri alıyorlar'' dedi. 


Yıldırım,  İzmir  Balçova Termal Otelde düzenlenen İzmir İl Özel İdaresi Örnek Konut Projeleri Tanıtım Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Ankara'da İnönü Bulvarı üzerinde metro çalışmalarının yapıldığı kesime yakın alanda meydana gelen göçüğe ilişkin soru üzerine, ''Kızılay-Çayyolu metro çalışmaları yapılırken bir göçük olduğu doğrudur. Arkadaşlar göçüğü kaldırmak için çalışıyorlar. Gerekli tedbirleri alıyorlar'' diye konuşan Yıldırım, bir kişinin göçük altında kaldığı iddialarının hatırlatılması üzerine ise ''Henüz teyit edilmedi'' karşılığını verdi. 


İzmir Limanı özelleştirmesi


Yıldırım, İzmir Limanı özelleştirmesi ihalesi konusunda, ilgili çevrelerce ''yine itirazlar olabilir'' endişelerinin dile getirildiğinin belirtilmesi üzerine, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyledi. 


İhalelere itirazların genellikle kaybeden firmalar tarafından ''belki sonuç değişir'' diye yapıldığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: 


''Bu sadece İzmir'de yaşanan bir şey değil, Türkiye'nin her tarafında olan bir hadise. Neticede Kamu İhale Kurumu bir karar veriyor; ya 'idarenin verdiği karar doğrudur' diyor veya 'yanlış' diyor, tekrar değerlendirilmesini istiyor. Bazı müracaat edenler, bununla da yetinmiyor, oradan da karar istedikleri gibi çıkmazsa bu sefer mahkemeye başvuruyorlar. Ne oluyor, işler uzuyor, işler başlamıyor. Bundan tabii ülke kaybediyor, millet kaybediyor. Hukuk devleti olmak güzel bir şey ama her yapılan işi de mahkemeye taşımak çok güzel bir şey değil. Bunun zararlarını en fazla çeken İzmir, bunun zararlarını da en iyi bilen İzmir. Onun için ben bu konuda diyorum ki; biraz daha İzmir'in önünü açacak, geniş ufuklu düşünecek sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var.'' 


Yıldırım, İzmir'de yaptırılması planlanan kruvaziyer limanıyla ilgili soruya karşılık da şunları söyledi: 


''Bu kruvaziyer limanla ilgili hazırlık çalışmaları 8 ay sürdü. Bu süre içinde bütün kurumlardan görüşler alındı. İzmir kamuoyuyla bu paylaşıldı. Bu, İzmir'in önemli bir ihtiyacıdır diye, bu projeyi biz öncelikli olarak ele aldık ve bu yorucu çalışmadan sonra da ihaleye çıktık. O süreçte herkes söylediğini söyledi, gereken düzeltmeler, önlemler de alındı. Bu noktadan sonra bizim yapacak bir şeyimiz yok, ihaleyi yapacağız, sonucuna göre de hareket edeceğiz.'' 


AA


Geri Dön