27 / 04 / 2024

Binali Yıldırım'dan fuar merkezi müjdesi!

Binali Yıldırım'dan fuar merkezi müjdesi!

6. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılışına katılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, içinde bulundukları havzayı İstanbul’un en büyük fuar merkezi haline getireceklerini müjdeledi.



İstanbul’un merkezinde metro, metrobüs,  Marmaray  gibi tüm ulaşım araçlarına yakın bir lokasyonda yer alan ve her kış kitapseverleri CNR EXPO Yeşilköy çatısı altında buluşturan 6. Uluslararası CNR Kitap Fuarı kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen fuarın açılışı, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ev sahipliğinde, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

İki ayrı yakada marka fuar merkezleri olacak

Açılışta açıklama yapan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kitap fuarları diğerlerine göre daha çok önemsediğini ve kitap fuarlarının ilgi görmesinden de oldukça mutluluk duyduğunu belirtti.

Binali Yıldırım, “Avrupa'ya fuarlar nedeniyle yılda 50 milyon kişi geliyor. Bu rakamın 5 milyonunu buraya getirsek, bırakacakları gelir 7.5 milyar dolar eder. İstanbul'a bir yılda gelen 13.5 milyon turistin bıraktığı para bu kadar değil. İçinde bulunduğumuz bu havzayı İstanbul'u en büyük fuar merkezi haline getireceğiz. Havalimanı taşınacak ve yerine büyük bir fuar alanı kurulacak. Böylece bütün fuarlarda bir arada toplanacak. Bu proje, 60 yeni fuara zemin hazırlayacak ve 2 milyonu yerli, 4,5 milyonu da yabancı olmak üzere toplam 6,5 milyon kişiye ev sahipliği yapacak” şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, “İstanbul'un iki yakası var. Bir Avrupa İstanbul'u, bir de Anadolu İstanbul'u var. Hem burada yani Avrupa yakasında hem de Sabiha Gökçen Havalimanının yanında olacak şekilde marka fuar merkezlerimiz olacak. Böylece İstanbul, fuar turizmiyle kalkınan ekonomisini büyüten bir şehir haline gelecek. CNR Holding Yönetim Başkanı Ceyda Erem Hanımı ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

 

 


Geri Dön