02 / 05 / 2024

Binance'dan beklenmedik hamle! Rakibi FTX'i satın alacak!

Binance'dan beklenmedik hamle! Rakibi FTX'i satın alacak!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpong Zhao, işlem hacmine göre üçüncü en büyük kripto para borsası olan FTX'i satın alma planlarını açıkladı.



Zhao, Twitter'da FTX'in bugün yardım için Binance'e ulaştığını söyledi.

FTX’in likidite sorunu yaşadığına vurgu yapan Zhao, “Kullanıcıları korumak adına, FTX.com'u tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık.” dedi.

Binance rakibi FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried de gelişmeyi doğruladı ve “Binance ile FTX.com için stratejik bir işlem üzerinde anlaşmaya vardık” dedi. 

Bankman-Fried, Binance ve FTX arasındaki sorunlarla ilgili birkaç medya raporuna işaret ederek, "Binance, düzenleyicilerle sektör arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalışırken, daha merkezi olmayan küresel bir ekonomiye bağlı olduklarını defalarca gösterdi" yorumunu yaptı.

İki taraf da anlaşmanın detaylarını paylaşmadı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor..Zhao’un FTT hamlesi FTX’te likidite sorunu yaratmıştı

Zhao, 6 Kasım’da yaptığı açıklamada, FTX’e ait FTT adlı tokenları “yaptıkları son değerlendirmeler” neticesinde satma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Duyurusunun ardından FTT, kripto para borsalarındaki değerinin neredeyse yüzde 40'ını kaybederek 15 dolara düştü.

ABD merkezli borsa FTX'teki para çekme işlemlerindeki önemli artış nedeniyle, birçok kullanıcı borsadan para çekmeyle ilgili sorunlar bildiriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön