27 / 04 / 2024

Kripto para borsasında flaş gelişme! Binance, rakibi FTX'i satın alıyor

Kripto para borsasında flaş gelişme! Binance, rakibi FTX'i satın alıyor

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası FTX’i satın almayı planladıklarını duyurdu.



Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kripto devi FTX’in bugün Binance’ten yardım istediğini açıkladı.

“NİYET MEKTUBU İMZALADIK”

FTX’in likidite sorunu yaşadığına işaret eden Zhao, “Kripto para kullanıcılarını korumak adına, FTX.com'u tamamıyla satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık.” açıklamasında bulundu.

GELİŞMEYİ DOĞRULADI: ANLAŞMAYA VARDIK

Binance’in rakibi FTX’in Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried de bu gelişmeyi doğruladı ve  “Binance ile FTX.com için stratejik bir işlem üzerinde mutabakata vardık.” İfadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance ile işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası FTX arasında sorunların yaşandığına dair medyada bazı haberlerin çıktığına işaret eden Bankman-Fried, “Binance, düzenleyicilerle sektör arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalışırken bir yandan da daha merkezi olmayan küresel bir ekonomiye bağlı olduklarını defalarca kez gösterdi.” değerlendirmesinde bulundu.


Geri Dön