30 / 04 / 2024

Bingöl Yeni Mahalle’de yol ve kaldırım çalışmaları tamamlandı!

Bingöl Yeni Mahalle’de yol ve kaldırım çalışmaları tamamlandı!

Çalışmalarla birlikte 2015 yılında 260 bin metrekare kilitli parke taşı ile yol ve kaldırım, 70 bin metrekare (11.000 Ton) BSK asfalt serimi gerçekleştirildi.



Belediye Başkanı Yücel Barakazi, tamamlanan çalışmalar hakkında: “Şehrimizin genelinde yürüttüğümüz üstyapı çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Bingöl tarihinin en önemli çalışmalarından biri olan şehrin üstyapı yapım işi tamamlandı. Şehir merkezinde gerçekleştirilen üstyapı çalışmaları kapsamında kentin önemli kısımları BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt malzemesi ile kaplandı, kaldırım olmayan mahallelerde ise kaldırımlar yapıldı ve yollar kilitli parke taşları ile döşendi.  Üstyapı çalışmaları, bundan sonraki nesiller için yapılan bir yatırım. Bingöllülerin hayallerini yeniden inşa ediyoruz.  Hamdolsun, üstyapı çalışmalarımızı tamamladık. Bingöllüler çok sıkıntı çekti. Sıkıntılardan bir bir kurtuluyoruz. Bunun içinde sevinçliyiz. Bingöl modern şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Üstyapı çalışmaları kapsamında ana arterler Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt olarak tüm ana caddelerimizin projesine göre binder ve aşınma tabakalarının BSK asfalt ile yapılarak tamamlanmıştır. Yine proje kapsamında bulunan tüm mahallelerimizde kilitli parke taşları ile yol ve kaldırım yapım çalışmaları tamamlanmıştır” dedi.

 

2014 yılında 280 bin metrekare BSK asfalt serimi gerçekleştirildi

Barakazi, “2014 yılında çalışmalarımız kapsamında 280 bin metrekare BSK asfalt döktük. Yine Cadde ve Sokaklarımızda 110 bin metrekare kaldırım, 320 bin metrekare yol kilitli parke taşları ile döşendi. Proje kapsamında bulunan 3 adet üstgeçidin panoramik engelli asansörleri, çalışır hale getirilerek faaliyete alınmıştır. Yaya ve araç trafiğinin düzenli seyri için şehir merkezinde 6 adet kavşakta trafik sinyalizasyon sistemi kurularak faaliyete alınmıştır. Yine engelli vatandaşlarımızın faydalanmaları amacıyla kaldırım çalışmaları kapsamında engelli rampaları oluşturulmuştur. Üstyapı çalışmaları kapsamında şehir merkezinde görme engelliler için yürüme yoluna engelliler için iz yolu yaptık. Üstyapı çalışmaları kapsamında görme engelli vatandaşların gitmek istedikleri yerlere rahat ulaşabilmeleri amacıyla şehrin önemli ulaşım akslarında kaldırımlara kılavuz taş ve uyarı taşlar ile engelli yürüyüş yolları oluşturuldu. Ayrıca engellilerin kaldırımlarda rahat geçiş yapabilmeleri için kaldırım rampaları uygun hale getirildi. İlimize yakışır, daha güzel ve modern bir görünümün kazandırılması amacıyla üstyapı çalışmaları kapsamında şehrin belirli yerlerine 500 metre panel çitler monte ettik. Ayrıca Mirzan Mahallesi Su Deposu’nun altında bulunan eski mezarlığa da istinat duvarı yaptık. Yaptığımız çalışmalarla çevrenin daha düzenli görünüme kavuşmasını sağladık” diye konuştu.


Bingöl Gazetesi


Geri Dön