29 / 04 / 2024

Bingöl'de otobüs terminali kirası 10 bin TL düştü!

 Bingöl'de otobüs terminali kirası 10 bin TL düştü!

Belediye tarafından daha önce 30 bin TL'ye ihaleye çıkarılan ancak alıcı çıkmayan şehirlerarası otobüs terminali için istenen bedel 20 bin TL'ye düşürüldü.



İnönü Mahallesi'nde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında  TOKİ  konutları ile birlikte yapılıp teslim edilmesi gereken şehir terminali bir türlü hizmete sokulamadı. 


Bingöl Belediyesi, yeni yapılan otogardaki dükkanları tek tek kiraya vermek yerine otogarın tamamını ikinci kez kiraya çıkardı. 


Daha önce otogarı ihaleye çıkaran belediye, otogarın tamamının işletme hakkı için aylık 30 bin TL+KDV kira bedeli istemişti. Bu fiyatın yüksek olduğunu belirten talipliler, kira fiyatının düşürülmesini istedi. 


Konuyu görüşen Bingöl Belediyesi encümeni, fiyatı 10 bin TL düşürdü

Belediye, aylık 20 bin TL+KDV ile otogarı yeniden ihaleye çıkardı. İhalenin 4 Kasım 2016 tarihinde Veysel Belgin Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda yapılacağı bildirildi. 


BELEDİYE İŞLETİRSE ZARAR OLURMUŞ Otogarın kiraya verilmesiyle ilgili belediye encümeninin aldığı karar şöyle; "Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bulunan işyerlerinin kiraya verilmesi ve işletmesinin belediyemizce yapılması halinde terminal içinde çalıştırılacak personel sayısı ile diğer giderlerin hesaplanmasında belediyemize ciddi anlamda külfet getireceği, kamu yararı yerine kamu zararı oluşacağı İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından rapor halinde sunulmuştur. 

Bu nedenle yeni yapılan Şehirlerarası Otobüs Terminalinin genel anlamda bir bütün olarak işletmeci vasıtasıyla kiraya verilmesine 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre 3 (üç) yıllığına açık artırma usulü ile ihale edilmesine karar verilmiştir" denildi. 


Bir aylık kira bedeli olarak 20 bin TL+KDV istendiği belirtildi

KAVŞAK SORUNU DEVAM EDİYOR Şehir terminali ile ilgili yaşanan sorunlardan biri de kavşak sorunu. Terminalin yapıldığı bölgede kavşak olmadığı için Muş-Erzurum yönünden gelen araçlar, terminale giriş yapamayacak. Sorunun çözülmesi için bölgede yeni bir kavşak yapılması gerekiyor. 


Bingöl Kent Haber


Geri Dön