19 / 05 / 2024

Bingöl'e çağrı merkezi yapılacak!

Bingöl'e çağrı merkezi yapılacak!

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de kurulacak çağrı merkezinin istihdamla ilgili önemli bir proje olduğunu belirtti



Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de kurulacak çağrı merkezinin istihdamla ilgili önemli bir proje olduğunu belirterek, proje kapsamında yüzlerce kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

Bingöl’de gezi ve incelemelerini sürdüren Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş’ı makamında ziyaret etti.

Baydaş ile bir süre görüşen Yılmaz, Bingöl’de kurulacak çağrı merkeziyle ilgili bilgi vererek, yer tespitinin yapıldığını, kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Yılmaz, "Ulaştırma Bakanlığımız ile birlikte, çağrı merkezinin kurulması için çalışma yapıyoruz. En son şirket elemanları buraya gelip incelemelerde bulundular ve yer tespiti yaptılar. Yer konusunda da Bingöl Üniversitesine ait Fen Edebiyat Fakültesi binasında bir yere karar vermişler" diye konuştu.

Çağrı Merkezi kurulmasının, istihdamla ilgili önemli bir proje olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şirketin kendi mimarlarının gelecek hafta Bingöl’e gelerek, yer projesine bakacaklarını ifade etti.

-GENÇLERE EĞİTİM VERİLECEK-

Alan planlaması yapıldıktan sonra, detayların netleşeceğini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Yani kaç kişi alacaklar, kaç kişi çalışabileceği konusunda net bir rakam yok. İlk etapta beli bir sayıyla başlayacaklar, daha sonra da bu sayı giderek artacaktır. Alana göre, ihtiyaca göre yapılacak alımlara onlar karar verecekler. Gelip burada eleman seçimi yapacaklar. Lise mezunu, bilgisayar kullanabilen, diksiyonu iyi olan gençleri tercih ediyorlar. Tabi bu çağrı merkezlerine onu artık kendileri seçecekler ve seçecekleri gençlere eğitim verecekler. Bingöl’de kurulacak çağrı merkezi, istihdamla ilgili önemli bir projedir. Zamanla yüzlerce kişinin istihdam edileceği bir alandır. İnşallah bu istihdamla ilgili, işsizlikle ilgili bir nebze yardımcı olacağını düşünüyoruz."

Cevdet Yılmaz, ziyaretin ardından, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile Fen Edebiyat Fakültesi binası yanına kurulması planlanan çağrı merkezi çalışmalarını yerinde inceledi.

Bingöl Üniversitesine kayıt yaptırmaya gelen ve sırada bekleyen öğrencilerle de bir süre sohbet eden Yılmaz, daha sonra Sancak beldesine gitti.
AA


Geri Dön