06 / 10 / 2024

Bingöllü emekliler için arsa talebi!

Bingöllü emekliler için arsa talebi!

Tüm işçi emeklileri Derneği Bingöl Şube Başkanı Mehmet Evran, Bingöl’deki emeklilerin konut ihtiyacının karşılanması için Vali Köşger’den arsa talep etti.




Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Bingöl Şube Başkanı Mehmet Evran, Vali Yavuz Selim Köşger’den emeklilere konut yapılması üzere arsa talep ettiğini söyledi.


Evran, açıklamasında “Sayın Başbakanımızın Emeklilere 240 ay vade 250,00 TL taksitle ev verileceği açıklamasıyla;Genel Merkezimizin Şubelerimize konutu olmayan emeklilerimizden konut almak isteyenlerintaleplerini kayıt altına alınması talimatı verilmiştir. Şube olarak üyelerimize duyurular yapılarak evalmak isteyen üyelerimizin ön talep olarak kayıtları ve gerekli bilgi ve evrakları alınmıştır. Genel Merkezimizin  TOKİ  Başkanlığıyla yazılı ve sözlü görüşmelerinde talep olan il ve ilçelere Mülki amirliklerine, Derneğe müracaat edenlerin listelerini verilmesi ve arsa talebinde bulunulması istenmiştir.Valiliğimizin uygun arsalar temin etmesi halinde arsalar üzerinde konut projesi yapılacak denilmekte, Valilik kanalıyla gerekli yazışmaları tamamladık. Talepte bulunan 1410 SSK ve 805 Bağ-Kur emekli bilgilerini (TOKİ ) Başkanlığına sunulmuştur.TOKİ Başkanlığı tarafından konu ile ilgili arsa Talebimizin karşılanması için, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze bildirilmiştir.17 İlde arsa temin edilerek başlanan Emekliye Düşük taksitler Konut Yapımına başlanmıştır.Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger‘den Bingöl İlindeki emeklilerimizin konut ihtiyacının karşılanması için arsa talep ediyoruz” dedi.


Bingöl Kent Haber


Geri Dön