06 / 05 / 2024

Binlerce kişi evsiz kalabilir! O şehirde yaşayanlara büyük uyarı! 

Binlerce kişi evsiz kalabilir! O şehirde yaşayanlara büyük uyarı! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 81 şehrin kiralık konut fiyatlarını değerlendirdi. Fiyatların bu şekilde yükselmesi durumunda büyük kentlerde yaşayanların gelirlerinin kiraya bile yetmeyeceğini vurguladı. 



Tekin, iki çalışanlı bir ailenin, iki maaşla bir evde yaşayamayacağına dikkat çekerek, binlerce kişinin evsiz kalabileceğini dile getirdi. 

Tekin, "Bugün İstanbul'da ortalama kira 7 bin liraya dayanmış durumda. Yıl sonunda yeni ilanların ortalaması 10 bin lirayı bulacak. Vatandaşların yüzde 85'i kira artışının böyle devam etmesi halinde kira bedelini ödemekte zorlanacağını veya ödeyemeyeceğini söylüyor. Büyük bir konut krizi ile karşı karşıyayız" şeklinde konuştu ve fiyatların bu şekilde yükselmesi durumunda büyük kentlerde yaşayanların gelirlerinin kiraya bile yetmeyeceğini vurguladı. 

Binlerce kişi evsiz kalabilir! O şehirde yaşayanlara büyük uyarı! 

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; "İstanbul ve İzmir'de kiralar şimdiden asgari ücreti aştı,  Ankara  eşikte bekliyor" diyen Gürsel Tekin, “Bu trendin devamı halinde iki çalışanlı bir aile iki maaşla bile bir evde oturamaz. Sonuçta binlerce insan evsiz kalabilir, yaşadığı şehirde barınamaz hale gelebilir. Kriz sonbaharda yeni bir boyut kazanacak" açıklamasında bulundu. 

Memur ve emekli Temmuz maaş zammı kaç lira olacak? Temmuz zamlarında son dakika! İşte kalem kalem yeni zamlı maaşlar...

Öğrenci akbiline zam sinyali! Öğrenci abonman fiyatları ne kadar? İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son 2 gün! Sakın unutmayın, cezası var! 


Geri Dön