29 / 04 / 2024

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunları sonrasında, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapacak olan Chery'e ait olduğu düşünülüyor. İşte detaylar...



Koronovirüs salgını sebebiyle bütün dünyada kapanan fabrikalar ve sonrasında baş gösteren küresel çip krizinin etkisiyle otomobil üretiminde büyük bir gerileme yaşanırken bunun sonucu olarak da tedarik sorunları baş göstermişti. Arz tarafındaki bu düşüşe talepteki artış ve fırsatçılar da eklenince maalesef fiyatlar da giderek artmıştı. 

Pandemiyle başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle devam eden tedarik zinciri sorunlarıyla küresel çapta yaşanan tedarik sorunu halen devam ediyor. Otomotiv sektöründe stokçuluk tartışmaları devam ederken sıfır araç almak isteyenler bayilerde araç bulamıyor.

4 BİNE YAKIN ARAÇ ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI

Çin İstanbul Başkonsolosluğu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Çin'den 4 bine yakın sıfır aracın Türkiye'ye doğru yola çıktığı duyurusu yapıldı. Şanghay Limanı'ndan gemiye yüklenen 4 bine yakın araç İzmit / Derince limanına doğru yola koyuldu.

Yakın zamanda Türkiye'de olması beklenen gemideki araçların çoğunluğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönen Çin'li üretici Chery'e ait modeller olduğu düşünülüyor.


Geri Dön