30 / 04 / 2024

Bio İstanbul 2-3 yıl içerisinde Anadolu yakasına da yapılacak!

Bio İstanbul 2-3 yıl içerisinde Anadolu yakasına da yapılacak!

Mehmet Müezzinoğlu, "Benzer bir projeyi önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Anadolu yakasında da yapmayı planlıyoruz" dedi




     Türkiye'nin en gelişmiş çocuk hastanesi, en ileri biyomedikal araştırma ve geliştirme parkı ile ekolojik binalar, çalışma ve sosyal alanlarını barındıracak Bio İstanbul, Başakşehir'deki satış ofisinde düzenlenen toplantıda tanıtıldı. 

     Toplantıda konuşan Müezzinoğlu, merkeze insanı alan yönetim anlayışıyla 10 yılı aşkın sürede, sağlık alanında yf önemli mesafeler kat ettiklerini anlattı. 

     Sağlık alanında dünyaya örnek gösterilecek başarıyı yakaladıklarını dile getiren Müezzinoğlu, "75 milyon insanımızın ekonomik durumu, sosyal konumu ne olursa olsun sağlığa ulaşmakta ve sağlıktan hak ettiği hizmeti adil şekilde alabilmektedir. Hakikaten övünç duyacağımız, onur duyacağımız bir noktayı yakaladık" dedi. 

     Müezzinoğlu, artık hizmetlerin standartlarını yükseltme sürecine girdiklerini belirterek, Bio İstanbul'un, hakikaten Ar-Ge merkezi, biyomedikal alanları, çocuk hastanesiyle kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. 

     

     -"Benzer projeyi Anadolu Yakası'na da yapmayı planlıyoruz"- 

     

     Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, gelecek dönemde beyin göçünü terse çevrilmesi gibi bir bakıştan ziyade, beyin göçünü bilgi paylaşımına taşımayı düşündüklerini ifade ederek, "Bizim yurt dışındaki beyinlerimizin yine orada üretmesini, ancak ürettiklerini burada da üretim zeminine taşımaya destek vermelerini amaçlıyoruz. Süreci her iki tarafta da üretebilen, geliştiren, geleceği daha dinamik hale getirebilen bir vizyona taşımayı düşünüyoruz" bilgisini verdi. 

     Bulaşıcı olmayan hastalıkların insanlığın en önemli sağlık sorunları arasına girmeye başladığını anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: 

     "Diyabet, hipertansiyon, kronik kalp hastalıkları, yaşlanma ve yavaş yavaş ortopedik problemler, bu alana girmeye başlıyor. Bu alanı, erken ve dünyaya örnek projeler geliştirebileceğimiz alan olarak değerlendiriyoruz. Özellikle yaşlılık ile ilgili projeleri önümüzdeki süreçte, değerli muhataplarımızla daha farklı beyin fırtınaları yaparak paylaşacağız. Farklı farklı projeleri birlikte üretmeyi ve Türkiye'nin de bu anlamda öncülük yapmasını arzu ediyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. 

     Türkiye, Bio İstanbul Projesi ile sağlık hizmeti sunumu standardını bir basamak daha örnek ülkeler seviyesine taşımayı başaracaktır. Benzer bir projeyi önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Anadolu yakasında da yapmayı planlıyoruz." 

     

     -"Proje 2,2 milyar dolara mal olacak"- 

     

     BCDco CEO'su ve Bio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad, yatırım yaptıkları bölgeye refah götürdüklerini söyledi. 

     Bio İstanbul vizyonunun TOKİ, Emlak Planlama Proje Yönetimi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının katkısıyla gerçekleştiğini belirten Haddad, projenin yaklaşık 2,2 milyar dolara mal olacağını bildirdi. 

     Haddad, projede hükümet ortaklarının son derece önemli desteği olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

     "Finansal kurum ve kuruluşlar ile uluslararası teknoloji şirketlerinin de Bio İstanbul'a aktif katımı söz konusudur. Proje içerisindeki biyomedikal araştırma merkezi, özel sektörle kar amacı gütmeyen ürün geliştirme ortaklığı modeli üzerinden hareket ederek, özellikle bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili çalışmalar yapacak. Bulaşıcı olmayan hastalıklar dünyada şu anda en önde gelen ölüm sebebidir. Biyomedikal merkezi sayesinde Türkiye, şu anda Dünya Sağlık Örgütünün global planı içerisindeki bu hastalıklarla başa çıkabilmek için çalışmalar yapacaktır." 

     Konuşmaların ardından, Bio İstanbu Projesi'nin maketi katılımcılar ve basına tanıtıldı. 


AA


Geri Dön