28 / 07 / 2024

BİOİAŞ, 6'ncı otogarın temelini Çanakkale'de atacak!

BİOİAŞ, 6'ncı otogarın temelini Çanakkale'de atacak!

Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş., 2011'in Nisan ayında 6'ncı otogarı hizmete açacak


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. (BİOİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, Çanakkale'de yapacakları otogarın ticari amaçla değil, daha çok prestij amacıyla inşa edileceğini belirterek, "Çanakkale Belediye Meclisinden proje için onay çıktı. 2011'in Nisan ayında bu otogarı hizmete açacağız" dedi.

Yalamanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin Türkiye'nin hem tarihi, hem de coğrafi olarak en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

"Çanakkale'de yapılacak otogar daha çok ticari amaçla değil, prestij amacıyla yapılacak bir otogardır. Çanakkale Belediye Meclisinden proje için onay çıktı. 2010 yılında iklim şartları elverdiği sürece çalışmalara başlayacağız.

2011'in Nisan ayında bu otogarı hizmete açacağız" diyen Yalamanoğlu, otogarın bağlantı yollarının belediye ve karayolları tarafından yapılacağını ifade etti.

Otogarın şehrin 3-4 kilometre dışında Lapseki-İzmir yolu üzerinde Çanakkale Kavşağı'ndaki 31 bin 694 metrekarelik arsa üzerine inşa edileceğini anlatan Yalamanoğlu, otogarın kapalı inşaat alanının 3 bin 155 metrekare olduğunu belirtti.

Arsanın 293 metrekarelik alanına servis bakım istasyonunun inşa edileceğini, 18 peronun kurulacağını, 2-3 otobüsün aynı anda durabileceği otobüs indirme cebi ile 11 otobüslük bekleme ve park alanının oluşturulacağını söyleyen Yalamanoğlu, servis minibüsleri için 19, ticari taksiler için 32, misafir araçlar için 132, abonmanlar için 62 araçlık otoparkların hizmet vereceğini kaydetti.

16 yazıhanenin yer alacağı otogarda 2'şer adet giriş ve çıkış turnikesi kurulacağını, 250 metrekarelik çocuk oyun parkı ile 230 metrekarelik lokanta ve kafe açık terasının da bulunacağını belirten Yalamanoğlu, otogarın giriş katında berber, emanet odası, acil sağlık birimi, çocuk bakım odası, turizm danışma bürosu, danışma, 2 büfe ve 4 dükkanın olacağını söyledi.

Ortak bekleme salonunun 991 metrekare olacağını anlatan Yalamanoğlu, otogarın birinci katında erkekler ve kadınlar için birer mescit, PTT bürosu, polis bürosu ve işletme bürosunun yer alacağını belirtti.

-4 MİLYON TL'YE MAL OLACAK-
Yap-işlet-devret modeliyle yaptıkları Bayrampaşa Otogarı'nın yanı sıra Samsun Otogarı ile bu otogarı besleyen Çarşamba ve Havza otogarlarını da işlettiklerini belirten Yalamanoğlu, "Samsun ile Çarşamba otogarlarını satın
aldık. İki yıl önce de Kayseri Büyükşehir Belediyesi bir otogar yaptı.

İşletmesini ihaleye çıkardı, onun işletmesini de 10 yıllığına biz aldık. Şu an fiilen 5 otogar işletmekteyiz. Çanakkale Otogarı da 6'ncı otogarımız olacak. 15 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle ihaleye girdik. 4 milyon TL bir yatırım yapılacak. Ekonomik gücümüz var, bu yatırımı yapacağız" dedi.

Çanakkale'de, ilk kalkış ve son varış yeri olarak hatlar ile transit hatların yer aldığını, bu hatların hepsinin yeni otogardan geçeceğini ifade eden Yalamanoğlu, ilçeler ile şehir merkezi arasında yolcu taşıyan otobüslerin de otogarda toplanacağını kaydetti.
AA


Geri Dön