18 / 07 / 2024

Bir ay sonra altın ve doların ne kadar olacağı ortaya çıktı! Bu haber okunmadan ne dolar alınır ne de altın

Bir ay sonra altın ve doların ne kadar olacağı ortaya çıktı! Bu haber okunmadan ne dolar alınır ne de altın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, en yeni açıklamaları ile gündemi sarsmaya devam ediyor. Memiş, altın ve dolar için bir ay sonraki tahminini gerçekleştirdi. İşte detaylar…




ABD Merkez Bankası Fed'in ise hamlesi ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'ndaki konuşmalarının ardından sarsıntıya geçen altın fiyatları için yatırımcılara uyarılar yapan ekonomist İslam Memiş, şu şekilde konuştu:

"Altın ve gümüş gibi emtialar ciddi anlamda baskılanmaya hala devam ediyor. Özel olarak bu baskılanma kısa vadede düşündüğümüzde kalıcı olmayabilir.

Enflasyon rakamları ise artmaya devam ediyor. Jeopolitik riskler, resesyon riski vb. derken altın fiyatlarında tekrar yükseliş trendi yaşanabilir ons bazında. Gram altın tarafındaki hikaye de tamamen değişik bir hal alıyor. İster istemez doların uluslararası piyasalardaki değer artışları içeride dolar – Türk Lirası kurunun 18.20 Türk lirası seviyesinin üzerinde tutulmasına sebep oluyor.

İŞTE DOLAR VE ALTIN TAHMİNİ

Dolar kuru için bu senenin son çeyreğinde 20 lira - 21 lira aralığında bugünkü ekonomik koşullarda da bir fiyatlama beklemekteyiz. Eğer bu öngörümüz gerçekleşir ise gram altın – Türk Lirası fiyatında yeni rekorlar da görme olanağımız çok yüksek. Mesela 1. 200 lira  – 1. 450 lira bu masada kalmaya devam etmekte. Dolayısı ile emtia fiyatlarındaki bugünkü seviyeler orta ve uzun vade zaman dilimi için alım fırsatı verdiğini öngörüyorum."

Bir ay sonra altın ve doların ne kadar olacağı ortaya çıktı! Bu haber okunmadan ne dolar alınır ne de altın

Listede siz de olabilirsiniz! 1.5 milyon kişi emekli olacak! Masada tek bir formül var! EYT ile kimler emekli olacak?

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?

Bankaların kredi hacmi açıklandı! Şaşkınlık yarattı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön