Altın & Dolar

Bir eline altın bir eline dolar alan İslam Memiş bu kez de 'Dananın kuyruğu kopacak' diyerek tarih verdi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu kez de bir eline altın bir eline dolar alarak en kazançlı yatırım yöntemini tek tek anlattı. İşte 'Dananın kuyruğu kopacak' diyen İslam Memiş'in o açıklamaları...

Finans analisti İslam Memiş yine çok konuşulacak bazı açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamalarda altın yatırımıyla ilgili bir yöntemi örnekler vererek anlattı. Bir eline altın diğer eline de dolar alan İslam Memiş, 'en kazançlı' dediği sistemi tek tek anlattı.  İşte 'Dananın kuyruğu kopacak' diyen İslam Memiş'in o açıklamaları...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Merakla beklenen Fed faiz kararı açıklandı. Ülkemizden enflasyon verisi ve ABD'de tarım dışı istihdam verisi de var. Önemli bir tüyo vereceğim altın ve gümüşle ilgili. Yatırımcılar kendisini nasıl koruyabilir, bu işlem ne? Temmuz ayı bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Ons altınla ilgili de önemli değerlendirmeler yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Ons altın 2 bin 288 dolar seviyesinde. 2 bin 326 dolara kadar yükseldi. 2 bin 280 dolar kritik öneme sahip. Eğer aşağı yönlü kırılırsa düşüşler 2 bin 200 dolara kadar devam edebilir. Bizim beklediğimiz bir rakam vardı 2 bin 280 dolar. Fed'e kadar uyarılarım vardı. 2 bin 360 dolar 2 bin 281 dolar aralığında oyalandı. Dün 2 bin 280'e iğne atıp 2 bin 300 üzerine atak gerçekleşti fakat tutunamadı. Şimdi aşağı yönlü kırılacak mı 2 bin 280 dolar. 2 bin 195 dolar olacak gibi duruyor gecikmeli de olsa. 2 bin 200 dolara kadar trend devam eder" dedi.

Memiş, şu şekilde devam etti:

"Gram altın TL 2 bin 435 TL seviyesinde. Gram altın da ons altından negatif etkilenecek ve 2 bin 400 altına sarkacak. 2 bin 400 altında rakamlarda takip edeceğimiz seviye 2 bin 350-2 bin 450 TL bant aralığı olacak. Fakat neler yapacağız açıklayacağım.

"DANANIN KUYRUĞU KOPACAK"

Savaş manipülasyonu sürecek. Söz konusu bu manipülasyon piyasası Mayıs ve Haziran'da da devam edecek. Tüm yatırım araçlarında sert dalgalanmalara hazır olun. Yapmanız gereken tek bir şey var o da İster TL ister elinize döviz girsin. O gün emtia ile takas yapman lazım. Döviz geçti eline emtia ile takas yapman, Euro ile takas yapman lazım. İki ay boyunca baskılanan bir piyasaya hazırlıklı olun. Ben sizi Temmuz'a hazırlıyorum. Temmuz'da yine dananın kuyruğu kopacak. Temmuz'a kadar çok önemli hamleler yapmamız lazım. Biz yatırımcıyız. Malım var iki ay bekleyeceğim, alım pozisyonum var alıp çekilir izlerim.

Yükseliş öngörüm sürüyor. Ötelenen bir şey yok yıllık hedefte. Yalnızca manipülasyon piyasası geri geldi. 1 Mayıs tarihinde uygulamaya soktular. Mayıs ve Haziran ayında sert hareketler olacak. Derin düşüşler, derin yükselişler yaşanacak. Mantığın çalışmadığı bir piyasaya hazırlık yapın. Ons altın ve ons gümüşte yükselişler vardı. Ben dolar pozisyonu aldım. Dolarla altın almak ucuz olacak şeklinde uyarılarım vardı. Sabırlı olanlar ciddi anlamda kazandı. 81 bin 200 dolarda olan 1 kilogram altının değeri şu an için 74 bin 890 dolarda. İki haftada 6 bin dolardan fazla bir değer kaybı yaşandı.

Biz dolar biriktirmeyi sürdürüyoruz. Biz dolarla altını daha ucuza alacağız. Beklediğimizden daha iyi bir fiyata aldık. Şimdi arkadaşlarımıza da önemli uyarım var. Elinde Türk Lirası var diyelim. Gram altın almalısın, gram gümüş almalısın. Euro almalısın, dolar almalısın. Türk Lirası bazlı bütün fiyatlar ucuz fakat  yarın sabah ya da gece Orta Doğu'da bir haber gelince bir başka fiyatlama göreceğiz. 2 bin 293 dolarda olan ons altının 2 bin 400 dolarda olduğunu bir sabah görebiliriz. Geniş bant aralığında dalgalandıracaklar bu piyasayı.

"ALTINI DOLARLA KAÇA VERİYORSUN?" DİYE SORACAKSIN

Elimde 100 bin liram varsa. 50 bin TL ile gram altın alabilirsin, diğer 50 bin ile dolar alman lazım. Çünkü bizim hamlemizi sen de yap. Hepsiyle altın ve gümüş alma. Yüzde 50 ile dolar al, parite üzerinden de altın almak daha ucuza gelecek. Elimde altınım var, dolarım var. Benim bu parite işlemim yalnızca bu ikisi arasında oluyor. Arada herhangi bir Türk Lirası işlemi yok. Kapalıçarşı'ya gidince altını dolarla kaça veriyorsun ya da kaça alıyorsun diyeceksin. Bu parite işlemini mutlaka yapmanız gerekli. Bu Euro ile de oluyor." dedi.

 

Toprak yatırımı için Ağustosu bekleyin!

2021'den bu yana konut fiyatları yüzde 611 arttı! 

CHP'li Müzeyyen Şevkin sordu: Kaç konut teslim edilecek? Murat Kurum 653 bin, Bakan Özhaseki 75 bin dedi! Hangisi doğru?