02 / 05 / 2024

Bir kez ödenecek! SGK 1.250 lira veriyor! Başvuran herkes alacak

Bir kez ödenecek! SGK 1.250 lira veriyor! Başvuran herkes alacak

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan çeşitli ödeneklerinden biri de cenaze ödeneği. Yakınlarını kaybeden ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir defaya mahsus cenaze yardımı yapıyor. SGK tarafından hesabınıza 1.250 lira yatırılmış olabilir.



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çeşitli ödemelerle ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Yakınlarını kaybeden vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir kez olmak üzere cenaze ödeneği veriyor. Cenaze ödeneği sigortalının eşine, eşi yoksa çocuklarına, çocukları da yoksa ana babasına, onlar da yoksa kardeşlerine veriliyor. Bu çerçevede SGK tarafından hesabınıza 1.250 lira yatırılmış olabilir. Hemen e-devlet üzerinden hesabınızı kontrol ederek öğrenebilirsiniz.

Cenaze ödeneği alınabilmesi için, hak sahipleri tarafından ölüm tarihini belirten bir dilekçe ile sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvuru yapılması gerekmekte. Sigortalının ölüm tarihi nüfus kütüğüne işlenmemiş ise dilekçe ile birlikte sigortalının ölüm tarihini belirten ilgili makamlar tarafından düzenlenen ölüm belgesinin kuruma teslim edilmesi gerekiyor.


Geri Dön