30 / 04 / 2024

Bir kişilik deprem çantasının maliyeti 904 lirayı geçti...

Bir kişilik deprem çantasının maliyeti 904 lirayı geçti...

Bir kişiye yetebilecek ve sadece yaşamsal önemli eşya ve materyallerin yer aldığı ortalama bir deprem çantasının maliyeti açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...



Acil durum çantası olarak da bilinen deprem çantasının ne kadar önemli olduğu son yaşadığımız deprem felaketi ve sonrasının önemi ortaya çıktı. Buna göre, yaşanan yüksek enflasyon ve alım gücünün son günlerde dibe vurması ile beraber deprem çantası hazırlamanın da maliyeti yükseldi. Böylece, bir kişiye yetebilecek ve sadece yaşamsal önemli eşya ve materyallerin bulunduğu ortalama bir deprem çantasının maliyeti kaydedildi. İşte aralık ayı itibari ile ucuz bir market kullanılarak hazırlanan deprem çantası ve maliyeti.

medyatava.cpm'da yr alan habere göre; Hemen hemen her gün birkaç şehrin sallandığı tam bir deprem ülkesi olan Türkiye'de son yaşadığımız felaketle birlikte deprem çantasının önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Bu kapsamda yer alan detayda, deprem çantasının evde, iş yerinde, okullarda ve günlük hayatın geçirildiği her ortamda yer alması gerekiyor. Yaşanacak herhangi bir büyük bir depremden sonraki ilk yetmiş iki  saat hayati öneme sahip bir süreç. Tabi ki söz konusu süreçte ana ihtiyaçların karşılanabilmesi için gerekli ürünlerin deprem çantasında olması gereklidir.

DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI

Acil durum çantasında olması gereken malzemeler söyle belirtildi. Acil durum çantası olarak bilinen deprem çantasının ne kadar önemli olduğu bilinmekte. Ancak, ihtiyacınız olan değişik kategorilerden malzemelerin bulunduğu bir afet ve acil durum çantasının içerisinde neler olmalı? İşte, deprem çantasının içerisinde olması gerekenler ve deprem çantasının maliyeti.

- En az 72 saat yetebilecek miktarda su 13,50 lira x 3 = 40.5 lira.

- En az 72 saat yetebilecek bozulmayan yiyecekler (6 paket bisküvi, 6 konserve yiyecek): 36 lira (3 paket pötibör), 39.90x3 (3 konserve hazır yemek) =  75.9 Türk lirası.

- İlk yardım seti: 149 Türk Lirası.

- Yedek pilleri ile beraber kullanışlı bir el feneri: 49.90 lira (fener) + 60 lira (12'li kalem pil)

Bir kişilik deprem çantasının maliyeti 904 lirayı geçti...

- Acil durum düdüğü: 30 Türk Lirası.

- Battaniye: 150 Türk Lirası.

- Çok amaçlı çakı: 189 Türk Lirası.

- Çakmak: 10 Türk Lirası.

- Islak mendil, tuvalet kağıdı, tuvalet atıkları için poşet gibi hijyen ürünleri ve dezenfektan ürünler: 150 Türk Lirası.

Toplam olarak maliye 904 Türk Lirası oluyor.

Deprem çantasında neler olmalı AFAD! Deprem çantası nerede durmalı? Deprem çantasında para olur mu?

Deprem sırasında ve sonrasında neler yapılmalı?


Geri Dön