07 / 07 / 2024

Bir model hariç Tesla ABD fiyatlarını yükseltti

Bir model hariç Tesla ABD fiyatlarını yükseltti

Tesla A.Ş. Perşembe günü Model S, X ve Y elektrikli araçlarının ABD fiyatlarını düşük tek haneli yüzdelerle artırdı, ancak fiyatlar hala yılın başına göre oldukça düşük.



Şirket, daha yüksek fiyatlı Model S ve X araçlarının tüm varyantlarının fiyatlarını 1.000 $ artırırken, tüm Model Y varyantlarının fiyatlarının 250 $ arttığını gösterdi.

Bunlar, fiyattaki son değişikliklerden bu yana yaklaşık %0,5 ila %1,1′lik bir artışı temsil ediyor.

Bu, Tesla’nın ABD’deki bazı arabalarının fiyatlarını en son indirdiği 19 Nisan’dan bu yana Model S, Model X ve Model Y arabalarına yapılan ikinci zam. En ucuz arabası olan Model 3′ün fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Mayıs ayının başlarındaki zamdan bu yana.

Tesla, hacmi artırmak için ABD’de altı kez olmak üzere Ocak ayından bu yana küresel olarak fiyatları düşürdü. CEO Elon Musk, şirketin satış hacmi için marjını feda etmeye istekli olduğunu, ancak aynı zamanda mümkün olduğunda fiyatları daha da yükseltmeye çalıştığını söyledi.

Perşembe günkü fiyat artışından sonra bile, ABD’de S ve X arabalarının temel modelleri yılın başına göre sırasıyla %16 ve %19 daha ucuz kalırken, Model Y’nin uzun menzilli versiyonu yaklaşık %23 daha ucuz.

Bir model hariç Tesla ABD fiyatlarını yükseltti

Model S şimdi 88.490 Dolar, Model X ise 98.490 Dolar etiketine sahip. Her iki modelin performans versiyonları şu anda 108.490 $ değerinde. Model Y’nin uzun menzilli ve performans varyantlarının fiyatları sırasıyla 47.490$, 50.490$ ve 54.490$’dır.

Ayrı bir gelişmede, Tesla’nın Japonya birimi Cuma günü ülkedeki amiral gemisi sedanı Model S ve spor hizmet aracı Model X için siparişleri kabul etmeye başladı.


Geri Dön