06 / 05 / 2024

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenilir? E-devlet üzerinden tapu sorgulanır mı?

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenilir? E-devlet üzerinden tapu sorgulanır mı?

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte merak edilen sorunun yanıtı!



Kişiler, kendinize ait olan ya da satın almayı istediği mülkü, ada, parsel, ev, arsa gibi taşınmazları internet üzerinden kolay bir şekilde sorgulayabilir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen MEGSİS denilen bu sistemle tapu bilgilerinizi girerek veya taşınmazınızın konumunu, ne kadar metrekare olduğunu öğrenmek günümüzde çok kolay bir hale geldi. Bu yapılan sorgulamada sorgulamak istediğiniz, ev, arsa  ya da parselin uydu fotoğrafına da ulaşabilirsiniz.

MEGSİS SİSTEMİ NEDİR? MEGSİS SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

MEGSİS adı verilen bir tapu sorgulama sistemidir. Peki bu MEGSİS sistemi nasıl çalışır? Sorusu parsel, ev, arsa sorgulamak isteyen pek çok vatandaş tarafından bilinmemektedir. [email protected] adresinden ‘Parsel sorgulama’ linkini tıklayarak bir arsanın teknik verilerine ulaşabilirsiniz. Tapu bilgileri ile karşılaştırılarak, uluslararası standartlarda harita servisleri yardımı ile bu bilgilere ihtiyaç duyan kişilere sunulması, kurum, kuruluş ve belediyeler ile paylaşılması amacıyla hazırlanmış bir uygulamadır.

Bu servisler, www.turkiye.gov.tr adresinden sunulan ilk ve tek coğrafi servis taşıma özelliğine sahiptir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN TAPU SORGULANIR MI?

MEGSİS sistemi bu bahsedilen özellikleri taşıyor.  Bu bağlamda toplanan kadastro verileri aynı zamanda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla tapu bilgileri ile birlikte harita servisi olarak e-Devlet kapısından kolaylıkla ulaşabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi kullanarak www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına doğru gitmenizi sağlıyor. Bu sayfada aradığınız bilgilere ulaşabiliyorsunuz.  Arsa, ev, ada veya parsele dair metrekare bilgisi de dahil pek çok bilgi sizi karşılıyor. E-devletten, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne giriş yapıyorsunuz ve orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor. Üzerine gelip tıkladığınızda arsa veya ev uydu fotoğrafı görüntüsü de geliyor ve istediğiniz bilgileri görebiliyorsunuz.

Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır?

Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Tapu masrafı ne kadar tutar?


Geri Dön