27 / 04 / 2024

Bir şehirde daha toplu taşımaya zam geldi: Yüzde 80 zam

Bir şehirde daha toplu taşımaya zam geldi: Yüzde 80 zam

Afyonkarahisar Belediyesi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 80 zam yaptı. Zammın ardından 5 lira 50 kuruş olan nakit biniş ücreti 10 liraya çıktı. 



Peş peşe gelen akaryakıt zamlarınından sonra bir kentte daha toplu ulaşım ücretlerine zam haberi geldi. Afyonkarahisar Belediyesi, ağustos ayı belediye meclis toplantısında toplu ulaşım ücretlerine yüzde 80 oranında zam kararı aldı. Zammın ardından 5 lira 50 kuruş olan nakit biniş ücreti 10 liraya yükseldi.

Yüzde 80 oranında zam

Afyonkarahisar Belediyesi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 80 oranında zam yapma kararı aldı. Ağustos ayı belediye meclis toplantısında alınan bu kararla birlikte, toplu ulaşım ücretleri önemli ölçüde arttı. Bu zamla birlikte, 5 lira 50 kuruş olan nakit biniş ücreti 10 liraya yükseldi.

"Çevrede en uygun fiyat bizde"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, zammın mecburiyetten kaynaklandığını ifade ederek, her ay 5 milyon lira zarar ettiklerini ve bu durumu düzeltmek için zammı mecburen uygulamak zorunda kaldıklarını belirtti. Zeybek, "Fiyatlar buraya gelse bile yine kar etmeyeceğiz. Biz kâr gütmüyoruz. Bunda bile zarar ediyoruz. Bir nebze olsun hafifletiriz dedik. Çevre illerden fiyat aldık. Çevrede en uygun fiyat bizde" şeklinde konuştu.

İşte yeni tarife

Yeni tarife, zamdan sonra şu şekilde oluştu: Nakit biniş ücreti 10 TL, tam kartlı biniş 9 TL, öğrenci kartı biniş 8 TL, abone kart dolumu 550 TL, öğrenci kart abonman dolumu 450 TL olarak belirlendi.

Afyonkarahisar'daki toplu ulaşım ücretlerine yapılan bu büyük zam, akaryakıt fiyatlarındaki artışın ve ekonomik zorlukların belediyeleri de etkisi altına aldığını gösteriyor. Toplu ulaşım ücretlerine yapılan bu tür zamlar, kent sakinlerini ve özellikle düşük gelirli vatandaşları etkileyerek yaşam maliyetlerini daha da artırabiliyor.

Son dönemde akaryakıt fiyatlarında yaşanan sürekli artışlar, ekonomik dengeleri sarsarak birçok sektörde fiyat artışlarına neden oldu. Akaryakıt, modern dünyanın vazgeçilmezlerinden biri olarak ulaşım ve endüstri gibi birçok alanda temel bir rol oynuyor. Fakat, akaryakıt fiyatlarının sürekli yükselmesi, diğer ürün ve hizmetlerin fiyatlarını da etkiliyor.


Bir şehirde daha ekmeğe zam geldi! Ekmek fiyatı yüzde 40 arttı

Deprem uzmanından İstanbul için tüyleri diken diken eden sözler: 1 milyona yakın kişi ölümle burun buruna

Suya bir kez daha zam geldi! Damacananın fiyatı uçuşa geçti; Tam 30 TL birden yükseldi

 


Geri Dön