27 / 07 / 2024

Bir süredir merakla beklenen tarih nihayet açıklandı! Yakında gerçekleşecek, herkes hazır olmalı!

Bir süredir merakla beklenen tarih nihayet açıklandı! Yakında gerçekleşecek, herkes hazır olmalı!

Yaz mevsimi için heyecanlananlar için müjdeli bir haber var. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, baharın etkisiyle birlikte birçok ilde kendini hissettiren güzel havanın devam edeceğini ve sıcaklıkların yakın zamanda artacağını sosyal medya hesabından duyurdu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


YAZ NE ZAMAN GELECEK? HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sıcak havalara özlem duyan vatandaşları sevindirecek bir açıklama yaparak, "3 Mayıs Çarşamba gününden itibaren Yaz mevsiminin ayak seslerini hissedeceğiz. Yazcıları göreyim" dedi. Ancak İstanbul, Bursa ve Konya gibi bazı illerde yağışlar devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 81 ilinde yağışların devam edeceği bilgisini paylaştı.

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bugün ülke geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Yağışlar Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde görülecek. Yağışlar genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Sabah ve öğle saatlerinde bu bölgelerde yerel kuvvetli yağışlar olabilir. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzeyli ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Güney Ege kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden; Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 kilometre/saat) bekleniyor.

DERBİ GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Beşiktaş ve Galatasaray, Süper Lig'in 32. haftasında 30 Nisan 2023 Pazar günü saat 19.00'da Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek. Maç saati için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan tahminlere göre, hava sıcaklığı 16 derece olacak ve nem oranı yüzde 45 seviyesinde olacak. Bu havada ebedi dost, ezeli rakipler arasındaki mücadele nefesleri kesecek.

SON DAKİKA: Adana'da deprem oldu!
İstanbullular elektriksiz kalacak! Nerede elektrikler kesilecek? 30 Nisan 2023 elektrik kesintisi olacak ilçeler!
Deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? 29 Nisan 2023 deprem nerede oldu?

Geri Dön