24 / 07 / 2024

Bir ülke daha Euro bölgesine dahil oldu!

Bir ülke daha Euro bölgesine dahil oldu!

Balkan ülkesi Hırvatistan, kuna para birimini kullanmayı bıraktı. Hırvatistan'ın artık geçerli para birimi Euro oldu. Hırvatistan böylecek Euro bölgesinin 20. üyesi olarak karşımıza çıktı.




Pek çok Hırvat, euronun kullanılmaya başlanmasının fiyatlarda bir artışa yol açacağından, özellikle işletmelerin dönüşüm yaptıklarında fiyat noktalarını yuvarlayacaklarından korkuyor.

Turizm acentesi çalışanı Marko Pavic için "Hırvatistan elit bir kulübe katılıyor."

AFP'ye verdiği demeçte, "Euro zaten bir değer ölçüsüydü - psikolojik olarak yeni bir şey değil - Schengen'e giriş ise turizm için harika bir haber" dedi.

Euro kullanımı Hırvatistan'da zaten yaygın. Hırvatlar uzun zamandır araba ve apartman gibi en değerli varlıklarını euro olarak değerlendirerek yerel para birimine güven duymadıklarını gösteriyor.

Banka mevduatlarının yaklaşık %80'i euro cinsinden. 

Euro kullanan ülkeler 
Euroya, Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve Hırvatistan ile birlikte 20 AB üyesi ülke kullanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön