28 / 04 / 2024

Flaş! Dolar bir kez daha Euro'nun üzerine çıktı!

Flaş! Dolar bir kez daha Euro'nun üzerine çıktı!

Son günlerde Amerika Merkez Bankası (FED) yöneticilerinin açıklamalarıyla birlikte dünya para piyasalarında değer kazanan dolar,  euro seviyesini bir kez daha geçti. Euro 0,9994 dolara gerilerken sterlin 1,1790 dolara düştü.



Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte baş gösteren enerji fiyatlarındaki sıçramadan Avrupa ekonomisi zarar görürken, Amerika'nın para birimi dolar, FED üyelerinin para politikasını sıkılaştırma kararlılığından faydalanmaya devam ediyor

Yükselişe geçen dolar, bugün birkaç dakikalığına 1 euro eşiğinin üzerine çıktı.Euro, grafiğinde öğlen saatlerinde dolar karşısında yüzde 0,35 değer kaybını görürken sterlin ise dolar karşısında yüzde 0,33 değer kaybetti. Dolar endeksi, Temmuz ortasından beri görülmeyen 108.30 puan seviyesine yükseldi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön