13 / 05 / 2024

Flaş! Dolar bir kez daha Euro'nun üzerine çıktı!

Flaş! Dolar bir kez daha Euro'nun üzerine çıktı!

Son günlerde Amerika Merkez Bankası (FED) yöneticilerinin açıklamalarıyla birlikte dünya para piyasalarında değer kazanan dolar,  euro seviyesini bir kez daha geçti. Euro 0,9994 dolara gerilerken sterlin 1,1790 dolara düştü.



Euro-dolar paritesi ne demek?

Parite, kısaca ülkelerin para birimlerinin birbirlerine oranı olarak açıklanıyor. Örneğin; Euro para birimi değeri, dolar para biriminin değerine bölünüyor ve çıkan sonuç euro-dolar paritesi oluyor.

AB ve ABD para birimleri son günlerde birbirlerine oldukça  yakın değer seviyesinde seyrediyor.

Bir para biriminin döviz kuru, ekonomik beklentiler hakkında bir gösterge olma özelliği taşıyor. Ve bu göstergede Avrupa güç kaybediyor.. Covid-19 salgını ile ilgili endişeler bittikten sonra Avrupa'da ekonominin bir toparlanma göreceğine dair beklentiler yerini durgunluk tahminlerine bırakıyor.

Bu durumun başlıca sebepleri olarak yüksek enerji fiyatları ve rekor enflasyon gösteriliyor. Avrupa, endüstriyi canlı tutmak ve elektrik üretmek için büyük ölçüde Rus petrolüne bağımlı durumda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön