28 / 04 / 2024

4 gün çalışma düzenine bir ülke daha katıldı! Bu ülkede de artık haftanın 3 günü tatil!

4 gün çalışma düzenine bir ülke daha katıldı! Bu ülkede de artık haftanın 3 günü tatil!

Haftada dört gün çalışma düzeni Avrupa'nın dört bir yanında hızla yayılıyor! Avrupa'daki dört günlük çalışma düzeni eğilimi artmaya devam ediyor. Bu düzene bir ülke daha katılarak haftalık beş günlük çalışma programını dört günlük çalışma düzeni ile değiştirdi.



Koronavirüs pandemisi sırasında evden çalışma veya home office uygulaması geniş ölçüde kabul gördü. Pandemi sonrasında, Avrupa ülkeleri çalışma düzenlerinde güncelleme yaptı ve haftada dört günlük bir çalışma düzenine geçiş yaptılar. Bu yenilikçi uygulamayı benimseyen son ülke Portekiz oldu. Bu, iş yaşamında dengenin yeni bir modelini temsil ediyor ve Avrupa'daki iş dünyasında büyük bir değişim olarak kabul ediliyor.

Portekiz 4 gün çalışma düzenine bir ülke daha katıldı

Haftada dört günlük çalışma modelini ilk defa 2022 yılında Belçika hayata geçirmişti. Bu düzen, Avrupa'da hızla popülerlik kazandı ve bugün itibariyle bir ülke daha bu modeli benimsedi: Portekiz. Artık Portekiz, haftada dört gün çalışma prensibini kabul eden ülkeler arasında yerini aldı. Ülkede neredeyse 100 firma, bu yeni düzeni pilot bir program olarak uygulamaya koydu. Sol hükümetin tam desteğiyle, haftada dört gün çalışma modeli bugünden itibaren resmi olarak hayata geçirildi.


Geri Dön