09 / 05 / 2024

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? Tapu kayıtları herkese açık mı?

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? Tapu kayıtları herkese açık mı?

Tapu bilgileri her vatandaşın merakla araştırdığı konulardan biridir. Özellikle tapu kayıtlarına erişim noktasında çok soru gelmektedir. Peki “Tapu kayıtları herkese açık mı?” İşte detaylar!



TARLANIN YERİNİ NASIL BULABİLİRİM?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-devlet sisteminin resmi internet sayfaları üzerinden parsel sorgulamalarını yapmak oldukça kolay. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla sorgulama seçeneklerinden adres girerek direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapılabilir.

HİSSELİ TAPU HİSSEDARLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Parsel sorgulama uygulaması (http://parselsorgu.tkgm.gov.tr/) ile il, ilçe, Mahalle, Ada ve Parsel No seçilip, sorgulama işlemi yapılabilir.

TAPU KAYITLARI HERKESE AÇIK MI? AVUKATLAR TAPU SORGULAYABİLİR Mİ?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Türkiye Barolar Birliği arasında imzalanan protokol ile avukatlar TAKPAS üzerinden müvekkillerinin ve davalıların dava konusu tapuya kayıtlı bilgilerini ve icra dosyalarında gerekli olan tapu kayıt bilgilerini kolaylıkla sorgulayabilirler. Tapu sicili, bilgileri herkese açıktır. Kimse tapudaki kaydı bilmediğini ileri süremez (TMK m. 1020).

HİSSELİ TAPU BAŞKA BİRİNE SATILIR MI?

Hisseli taşınmazın tüm hisseleri birlikte satılabilir. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satışına dair ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları gerekmektedir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilerek de tapu devri gerçekleştirilir.

BİR YERİN KİME AİT OLDUĞUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

E-Devlet sistemi üzerinden turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama adresini kullanıp, TAKBİS sorgulaması yaparak parsel bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. E-Devlet üzerinden yapılan sorgularda parsel numarası bilinmese bile, kişiler üzerine kayıtlı taşınmazların parsel numaralarına erişebilmek mümkündür.

ESKİ TAPULAR E-DEVLETTE GÖRÜNÜR MÜ?

Eski tapular hakkında pek çok nokta araştırılmaktadır. Tapu sahibinin T.C. kimlik numarası e-devlet sistemi üzerinde kayıtlı değilse ya da tapu bir Osmanlı tapusu ise sistem üzerinden tapu bilgilerinin sorgulaması yapılamaz.

Artık 1 gram bile çok değerli! Buna yatırım yapan para basacak! İslam Memiş o tarihi duyurdu!

2023 TOKİ İstanbul kura sonuçları! TOKİ İstanbul kura ne zaman 2023? İstanbul TOKİ kura çekilişi ne zaman 2023?


Geri Dön