29 / 04 / 2024

Birden fazla evi olanlar kaç kira yardımı alabilir?

Birden fazla evi olanlar kaç kira yardımı alabilir?

Kentsel dönüşümde, evlerini anlaşma yolu ila tahliye eden hak sahiplerine birtakım finansal destekler sağlanıyor. Bu destekler içerisinde kira yardımı da bulunuyor. Peki, birden fazla evi olanlar kaç kira yardımı alabilir?



Birden fazla evi olanlar kaç kira yardımı alabilir?

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni imar yönetmeliklerine uygun binalar inşa ediliyor.


Bu süreçte evlerini anlaşma yolu ila tahliye eden hak sahiplerine birtakım finansal destekler sağlanıyor. Söz konusu destekler içerisinde kira yardımı da bulunuyor.


Anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabiliyor. 


Kanun kapsamında kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor.

 

Kiracıların konut satın almak istemeleri halinde Bakanlık ile protokol imzalayan bankalardan alınacak kredilere faiz desteği verilebiliyor.


Peki, birden fazla evi olanlar kaç kira yardımı alabilir?

Kentsel dönüşümde mevcut uygulamaya göre, birden fazla evi olanlar her evi için kira yardımı başvurusu yaparak bu yardımdan faydalanabiliyordu.


Ancak, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulanacak düzenlemeye göre artık birden fazla ev olsa da yalnız ikamet edilen mesken için kira yardımı alınabilecek.



Kentsel dönüşümde büyük yenilik!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön