28 / 04 / 2024

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?



6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra ağır hasar alan illerde pek çok bölge rezerv alanı ilan  edildi. 

Asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Malatya'da da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, rezerv alanlarına giren mahallerde vatandaşı bilgilendirmek üzere bazı toplantılar gerçekleştirmeye başladı.

Gerçekleştirilen toplantılarda vatandaşların sorularını da tek tek cevaplayan  Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer anlamayan ya da konu ile ilgili olarak ikna olmayan vatandaşları Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne davet etti.

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

KİRA YARDIMI VERİLECEK Mİ?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen bölgede kalan yapıların Riskli Bina Tespit çalışmaları sonucuna göre yıkılan yapıdaki hak sahipleri kira yardım desteği alabilecek.

REZERV ALANA GİRMEK İSTİYORUM NE YAPMAM GEREKİYOR?

Rezerv alana girmek isteyen site ve bölgelerin konu ile ilgili olarak önerilerini Muhtarlar ve bağlı oldukları Belediyeler aracılığıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne iletmeleri gerekiyor.

REZERV ALANDAN ÇIKMAK YA DA YAPIMIN KORUNMASINI TALEP EDİYORUM NE YAPMAM GEREKİYOR

Rezerv alanda yer alan yapıların Riskli Yapı Analiz sonucuna bağlı olarak bu durum değerlendirilecek olup herhangi bir analiz yapılmadan önce herhangi bir işlem yapılamıyor.

İSTANBUL KENTSEL DÖNÜŞÜM DESTEĞİ RESMİ GAZETE'DE

Mega kent İstanbul'da yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak destek tutarları ilgili yeni bir karar alındı. Bugünkü 32469 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe ve  700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi sağlanacak. Ayrıca yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre inşaat yapımı için hibe haricinde kiracılara bir defaya mahsus ve karşılıksız olacak şekilde 100 bin Türk Lirası tahliye desteği verilecek.

Konut sitesi aidatları artmaya devam ediyor! Devre mülk aidatları ödenmezse ne olur? 

Türkiye’de 0 TL ile arazi sahibi olmanın yolu!

Mevduat faizleri yeniden 21 senenin zirvesine yaklaştı: 200 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar 2024 Şubat?


Geri Dön